14:48, čet, 18. Apr

V UKC Maribor 2 pacienta na respiratorju





Iz UKC Maribor sporočajo o dosedanjem stanju glede Covid-19. Skupno število hospitaliziranih pacientov je 11, od tega sta 2 pacienta sta v intenzivni enoti, oba intubirana in na respiratorju. Na oddelku je sicer 9 pacientov, od tega 1 pacient potrebuje dodatno oskrbo s kisikom.

UKC Maribor

Skupno število hospitaliziranih pacientov je 11, od tega sta 2 pacienta sta v intenzivni enoti, oba intubirana in na respiratorju. Na oddelku je sicer 9 pacientov, od tega 1 pacient potrebuje dodatno oskrbo s kisikom.

Trenutno je 113 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov). “Gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Pričakujemo da bo po testu, v začetku prihodnjega tedna prva skupina poslanih v izolacijo ponovno na delovnem mestu,” so sporočili iz UKC Maribor. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih, pa, da niso zaznali.

“Iskreno se zahvaljujemo dodatnim podjetjem, ki so nam v teh težkih časih namenila pomoč. Team2, d.o.o. (Outfit7) s finančno donacijo 25.000 EUR, Magna Steyr – Nukleus Maribor z donacijo zaščitnih mask” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.