14:06, čet, 28. Mar

V Svetu UKC Maribor manjkata še dva predstavnika ustanovitelja





Decembrska so odstopili trije člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. Mariborska občina je imenovala novega predstavnika, postopek imenovanja manjkajočih dveh predstavnikov vlade pa je še vedno poteka. Svet zavoda pa zdaj najnujnejše stvari obravnava na dopisni seji.

Mestna občina Maribor je prejšnji teden imenovala v svet UKC Maribor Zdravka Luketiča, nekdanjega mestnega svetnika NSi in upokojenega uslužbenca UKC Maribor. Ta je v svetu nadomestil Vilibalda Premzla. Še vedno pa sta prazni mesti, ki sta ju lanskega decembra izpraznila predstavnika države Ljubo Germič in Stanislava Naterer. Z ministrstva za zdravje so sporočili, da postopek še teče.

ukc maribor

Premzl in Natererjeva sta decembra podala odstopno izjavo po odstopu predsednika sveta zavoda Germiča. Ta je odstopil in navedel kot razlog anonimke in obrekovanja, ki so mu očitala koristoljubno delovanje v svetu zavoda. Zmotil jih je tudi odnos vodstva kliničnega centra. V javnem pismu je nato Natererjeva zapisala: “Od vsega začetka si je vodstvo UKC prizadevalo, da bi se tistih, ki so bili v svetu zavoda zaradi opozarjanja na nepravilnosti najbolj moteči, znebili. Uporabljene so bile različne oblike proženja neresničnih, zlonamernih podtikanj, v obliki kuloarskih govoric in anonimnih pisem.”

Skupno ima svet zavoda 11 članov, od tega jih šest imenuje ustanovitelj, enega Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani pa so iz bolnišnice. Zdaj je le devet članov, manjkata še dva. Ker v časovnem obdobju, ko je bila predvidena redna seja sveta zavoda, ni bilo možno zagotoviti sklepčnosti seje, so danes začeli z dopisno sejo, ki se bo zaključila v sredo popoldne. Na njej med drugim obravnavajo poročilo o izvajanju sanacijskega programa v zadnji četrtini lanskega leta, ki kaže realizacijo ukrepov v višini 6,3 milijona evrov, kar je več od načrtovanega.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.