16:38, pet, 29. Mar

V središču Maribora spet Grajska kavarna





V enem izmed praznih prostorov mariborskega gradu nastaja Grajska kavarna. Kot je pojasnila direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor Mirjana Koren, gre za njihov projekt, ki bo Muzeju predstavljal novi vir prihodkov, obiskovalcem (Muzeja in mesta) pa nudil dodatni prostor za druženje, ob pogledu na Trg svobode.

Pokrajinski muzej že leta “biva” v mariborskem gradu. Zaradi potreb po dodatnem prihodku bodo tam naredili še kavarno. “Iz lastnih sredstev. Pravzaprav iz ostankov svojih presežkov, ker potrebujemo dodatni vir financiranja“, je pojasnila Korenova. Trenutno še ne more napovedati koliko denarja bodo vložili, niti kdaj bo kavarna dejansko nared za sprejem prvih gostov, je pa potrdila, da so predvidene nove zaposlitve. “Ampak ne bomo šli v minus. Bomo pa s tem, ko bomo Muzeju dodali še ta program, zadostili tudi usmeritvam Ministrstva za kulturo, ki od nas zahteva širšo in turistično naravnano ponudbo za obiskovalce“, je še dodala Korenova.

pokrajinski muzej mb

“Odličen prostor”
Mariborski grad je v lasti Mestne občine Maribor. Kavarna sedaj nastaja v istem prostoru, ki je na zadnjih lokalnih volitvah služil kot volilni štab aktualnega župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca, a sam se nove pridobitve očitno veseli. Na svojem Facebook profilu je med drugim zapisal, da bo “odličen prostor, ki sem ga zadnja leta uporabljal le za potrebe volilne kampanje kot volilno pisarno, zaživel tako kot je treba!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.