21:03, pet, 19. Apr

V spomin na Roka Černica zbirajo nogavice za brezdomce





Po tragični smrti mladega Mariborčana z velikim srcem – Roka Černica, so se v društvu Humanitarček odločili, da bodo v njegov spomin zbirali nogavice, s katerimi je Rok rad zalagal brezdomce.

“V spomin na človeka z velikim Č, ki je mnogo prezgodaj zapustil nas svet in odšel za mavrico, bomo (kot obljubljeno) vsako leto njegov rojstni dan 16.1. poskusili obeležiti s humanitarno noto. Zbirali bomo nogavice za brezdomce – štumfe, po domače. Sive, črne, bele… rabljene (a ne strgane), nove… Vendar samo in izključno nogavice,” so zapisali na facebooku pod dogodek Rok(ovanje).

Vir: Facebook Humanitarček

Nogavice lahko oddate na Vijol’čna Bajta na Tyrševi, VIJOL’ČNA BAJTA v Mercator Centru na ul. Eve Lovše 1, po pošti na društvo Humanitarček, s pripisom za Rokija, Pp 1156 2107 Maribor. Oddate pa jih lahko tudi v Ljubljani, na ZPM Ljubljana Moste – Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana. 

Spomnimo: Rok Černic, znani Mariborčan, humanitarec, prostovoljec in velik navijač Nogometnega kluba Maribor, je umrl avgusta lani.

Njegova velika strast je bilo zbiranje dresov in organiziranje dobrodelnih dražb ter drugih humanitarnih akcij, s katerimi je pomagal mnogim, čeprav bi tudi sam kdaj potreboval pomoč, a je vedno najprej mislil na druge. Hkrati pa je bil tudi zvest navijač NK Maribora, za katerega je na tribunah navijal tudi na včerajšnjem derbiju v Stožicah.

V letu 2015 so njegova nesebična delovanja nagradili na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta, ko je prostovoljke in prostovoljce na Brdu pri Kranju gostil predsednik republike Borut Pahor. Na predlog Srednje ekonomske šole Maribor je Rok takrat prejel naziv Naj prostovoljec v starostni skupini do 19 let. Naziv so mu podelili za preplet prostovoljskega delovanja, dela v šoli in nesebične pomoči ljudem v socialni stiski.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.