16:15, čet, 18. Apr

V soboto potrdili več kot 20 okužb s koronavirusom, več tudi na Štajerskem





V Sloveniji so v soboto ob opravljenih 716 testih potrdili 21 okužb z novim koronavirusom.

VIR: pixabay.com

Hospitaliziranih je bilo šest oseb, nobena od teh ni potrebovala intenzivne nege, prav tako ni umrl noben bolnik s covidom-19, je na Twitterju sporočila vlada. Iz bolnišnice so v soboto odpustili enega bolnika.

Med novimi primeri okužb, potrjenimi v soboto, je največ, šest oseb v starostni skupini od 25 do 34 let, štirje okuženi so stari med 15 in 24 let, po trije pa so v starostnih skupinah od 35 do 44 let ter od 45 do 54 let. Starejših od 55 let je pet okuženih, od tega so trije starejši od 75 let, je razvidno iz podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih objavlja spletni portal sledilnik.org.

Trenutno je po teh podatkih v Sloveniji 180 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Doslej so v Sloveniji opravili 106.368 testov na novi koronavirus in potrdili natanko 1700 okužb. V Sloveniji je doslej umrlo 111 bolnikov s covidom-19.

Največ okužb z novim koronavirusom so v preteklem dnevu potrdili v Vipavi, in sicer štiri, ter v Slovenski Bistrici, kjer so potrdili tri okužbe. V Ljubljani in Sevnici so potrdili po dve novi okužbi, po eno pa v desetih drugih občinah po Sloveniji, med drugim v občini Rače – Fram in v Mariboru.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.