17:27, tor, 23. Apr

V soboto bo tudi uradno zaživel Center urbanih športov v Rušah





Center urbanih športov v Rušah bo v svoji končni podobi zaživel to soboto, 22. aprila.  Ta dan bodo namenili rekreaciji in športu, zato ob tem organizaorji napovedujejo pester celodnevni program.

Spomnimo: Potem ko so dobili “pump track” in ko je Center urbanih športov v zaključnih fazah pred uradno otvoritvijo, sedaj v Rušah dobiva končno podobo še fitnes na prostem. Ta je nameščen v parku pred zdravstvenim domom, v neposredni bližini stadiona NK Pohorje. Z deli naj bi zaključili konec aprila.

Občina Ruše je pričela z izgradnjo novih športnih površin s sklopom zunanjih fitnes naprav, ki bodo “zaokrožile” in povezale idejo o Športnem parku. Vse naprave bodo namenjene brezplačni vadbi za vse meščane ter obiskovalce Ruš. S tem želijo širšo javnost spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in k razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja. “Ruše tako dobivajo sodobne fitnes naprave na prostem. Verjamemo, da bodo zunanje fitnes naprave dobro služile svojemu namenu, saj se je povečalo povpraševanje meščanov po ulični vadbi (ang. street workout),” so sporočili iz Občine Ruše.

Center urbanih športov, vključno s “pump track” bo uradno otvoritev doživel 22. aprila. V občini Ruše si že dolga leta prizadevajo postati športna občina, zato so ves trud vložili v pripravo Centra urbanih športov, ki bo mladim, manj mladim, tistim, ki šport jemljejo resno ali zgolj kot rekreacijo, ponudila vedno več. K “športni ponudbi” bodo pridružili še “pump track”, ki bo zagotovo privabil veliko mladih kolesarjev, v izjavi pojasnjuje ruški župan Uroš Razpet.

V ta namen pa so organizatorji že poskrbeli za pester otvoritveni program.  Pester program bo ponudil različne aktivnosti, vse od 10.00 do 22.00. “Ta dan bomo na zabaven način predstavili možnosti preživljanja prostega časa, rekreacije in športa na popolnoma novih igriščih v Rušah,” so sporočili.

 

Program:
17855077_734090756770561_728950023172113151_o

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.