04:59, sre, 24. Apr

V skladišče civilne zaščite prihaja nova oprema





V skladišče civilne zaščite v Rojah so danes dopoldne dostavili 60.000 visoko učinkovitih mask FFP2 za zdravstveno osebje, je sporočil gospodarski minister Zdravko Počivalšek preko Twitterja. Maske je prispevalo trgovsko podjetje Acron.

Pošiljka zaščitnih mask. Vir: Twitter, Zdravko Počivalšek

Minister je še zapisal, da bodo maske “predane zdravstvenemu osebju, ki jih zdaj najbolj potrebuje. Acron, hvala.” Že pred tem pa je Slovenska vojska, prav tako preko Twitterja, sporočila, da je posadka z večnamenskim vojaškim letalom L-410 Turbolet v nedeljo iz Belgije pripeljala 55 kartonov zaščitne opreme, gre za 3000 zaščitnih mask in 1200 zaščitnih oblek s pripadajočimi vizirji.

Pošiljka zaščitnih mask. Vir: Twitter, Zdravko Počivalšek

Zaščitno opremo zbirajo v skladišču v ljubljanskih Rojah. Za dobave je zadolženo gospodarsko ministrstvo, pri čemer zaradi nekaterih težav na začetku zdravstvene krize za presojo ustreznosti ponudb zdaj skrbi posebna vladna medresorska skupina. Za razdelitev pa je zadolžena civilna zaščita. V prvi vrsti so namenjene zdravstvenim ustanovam, nato ustanovam socialnega varstva, kritični infrastrukturi in nazadnje podjetjem.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.