V ptujski bolnišnici umrla migrantka

Med migranti, ki so jih na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje sprejeli v nedeljo pozno popoldne, je bila tudi domnevna državljanka Sirije, ki je tožila zaradi hudih bolečin v trebušni votlini in prsnem košu. Po prvi zdravniški pomoči so jo v spremstvu sina in nečaka odpeljali v ptujsko bolnišnico, od koder so danes sporočili, da je umrla.

Foto: STA

Foto: STA

Po podatkih Policijske uprave Maribor so jih iz Splošne bolnišnice Ptuj obvestili, da je omenjena ženska davi umrla naravne smrti. Svojca so o njeni smrt obvestili.

Državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic je ob nedavni smrti migrantov v mariborski in murskosoboški bolnišnici v Dobovi v soboto povedal, da so postopki v primeru smrti prebežnikov jasni.

Tako kot ob drugih smrtnih primerih je treba smrt prijaviti in na upravni enoti urediti vso dokumentacijo. Če je umrli prebežnik imel svojce, jim morajo nemudoma obvestiti. Če pa ga svojci niso spremljali, jih je treba poiskati in pokojnika v skladu z njihovimi željami pokopati. To je lahko v Sloveniji ali kje drugje, je še povedal Šefic.

Vir: STA

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV