00:07, pet, 19. Apr

V prometni nesreči poškodovanih kar 11 oseb





Včeraj popoldan se je na Dogoški cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča, v  kateri se je lahko telesno poškodovalo kar 11 oseb. Zaradi neupoštevanja pravil   o prednosti  je  19-teni  voznik  osebnega  avtomobila  trčil  v kombinirano vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik.

Slika je simbolična

V trčenju sta se zraven obeh  voznikov  lažje  telesno  poškodovala  še  oba  sopotnika  v  osebnem avtomobilu in vseh sedem sopotnikov v kombiniranem vozilu. Štiri  poškodovane so v UKC Maribor prepeljali z reševalnim vozilom, ostali so  zdravniško  pomoč v UKC Maribor poiskali sami. Enega od poškodovanih so zaradi komplicirane poškodbe prepeljali v UKC Ljubljana, vendar je njegova poškodba vseeno opredeljena kot lažja.

Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. V kolikor bi se stopnja poškodovanega, ki je v UKC  Ljubljana, kasneje opredelila kot huda, bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Takšne usmeritve je  policistom  podala  tudi  pristojna dežurna državna tožilka, ki so jo o nesreči obvestili, ” so sporočili iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.