19:43, pet, 19. Apr

V petek Miklavžev dan zdravja





Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pripravlja v petek, 6. decembra 2019, od 8. do 14. ure “Miklavžev dan zdravja”. Na različnih lokacijah bodo izvedli različne aktivnosti in predavanja.

Vodja Centra za krepitev zdravja Nataša Vidnar ob tem izpostavlja, da je bil Zdravstvenovzgojni center ZD Maribor na razpisu izbran med 25 zdravstvenimi domovi, ki so postali Center za krepitev zdravja. “Kadrovsko smo se okrepili, zaposlili strokovnjake, diplomirane medicinske sestre, dipl. kineziologa, dipl. klinično dietetičarko, diplomirane fizioterapevte in univ. dipl. psihologe.” Veljajo za največji tovrstni center v državi. “Izvajamo zdravstveno vzgojne in psihoedukativne delavnice, ki so brezplačne in strokovno vodene, povezujemo se z lokalno skupnostjo in medsektorsko delujemo. Dejavniki tveganja pomembno pripomorejo k razvoju bolezni, zato želimo s sodobnimi zdravstveno vzgojnimi metodami ljudi seznaniti, kako koristno je spremeniti nezdrav način življenja. Skušamo jih motivirati, da se odločijo za zdravo življenje, saj strah pred boleznijo in skrb za zdravje nista zgolj osebni interes, ampak prerašča v družbeno normo,« poudarja Vidnarjeva.

zdravstveni dom mb (4)

Aktivnosti Miklavževega dneva zdravja

Tako bo za obiskovalce avle Zdravstvenega doma Maribor v Sodni ulici 13:
od 8. do 11. ure: brezplačne meritve krvnega tlaka, vrednosti glukoze v krvi s svetovanjem in Svit kontaktna točka
od 8. do 11. ure: predstavitev preventivnih ukrepov v zdravstvu v sodelovanju z OE Zobozdravstveno varstvo (pravilno ščetkanje zob, zdravje se začne v ustni votlini itd.)

Na istem naslovu v Sodni ulici 13, bo v drugem nadstropju Centralni laboratorij ZD Maribor nudil:
od 8. do 11. ure: 30-odstotni popust na ostale laboratorijske preiskave.

V multimedijski predavalnici, na Vošnjakova 2-4, v 6. nadstropju, bodo:
od 9. do 11. ure: Predavanja: Z dobrim načrtom do uspeha (prehrana 365 dni), Aktivni odmor – praktični prikaz, Meritve imunskega sistema (z biofotonskim skenerjem)

V telovadnici ZD Maribor, v Ulici talcev 5, CFR, 2. nadstropje, pa bodo:
od 12. do 14. ure: Ali sem fit? – Test telesne pripravljenost (testiranje ravnotežja, moči, gibljivosti in vzdržljivosti, z interpretacijo rezultatov, (dvominutno sestopanje na mestu ali šestminutni test hoje);
Predstavili pa bodo tudi sodelovanje različnih društev in podjetij z medicinskimi pripomočki (Hospic, Diafit, Duem studio, Nugen, Tosama, Roche, Društvo za kronično vnetno bolezen, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, Skupina za samopomoč bolnikov z rakom, Društvo sladkornih bolnikov).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.