15:33, pet, 29. Mar

V občini Selnica ob Dravi ustanavljajo podjetniški inkubator





V občini Selnica ob Dravi bodo ustanovili podjetniški inkubator, ki bo nudil pisarniške prostore za podjetja po zelo ugodni ceni.

Županja Vlasta Krmelj pravi, da je podjetniški inkubator okolje in prostor, kjer delujejo ali se srečujejo predvsem mladi ali novi podjetniki in tisti, ki bi si to želeli postati. Je tudi način spodbujanja podjetništva v občini in mreženje podjetnikov, ki si v skupnih prostorih izmenjujejo ideje, projekte in izzive ter iščejo načine sodelovanja, drug v drugem partnerja, sogovornika ali prijatelja. V inkubatorjih nastajajo in se razvijajo podjetja, ki ga običajno čez nekaj časa zapustijo, ker dovolj zrastejo, da si lahko uredijo lastne prostore. S tem naredijo prostor novim uporabnikom. Prostor za inkubator še ni dokončno določen, ker je odvisen od potreb in zanimanja. “Na razpis se lahko prijavijo vsi podjetniki, ki živijo ali delajo v naši občini in potrebujejo prostore za opravljanje svoje dejavnosti delno ali v celoti. V kolikor bi bile potrebe veliko večje od možnosti, bomo pripravili kriterije za vključitev,” je dejala Krmeljeva.

K temu dodaja, da so vse dejavnosti dobrodošle, a z omejitvijo, da jim občina v prvi fazi lahko nudi samo pisarnam podobne prostore, o drugačnih prostorih se še dogovarjamo in iščemo rešitve. “Vabimo pa vse podjetnike, ki potrebujejo kakršen koli prostor v naši občini, da nam to sporočijo in skupaj bomo morda našli primerne prostore,”  je pojasnila.

Pravi še, da bo inkubator organiziran na način, da bodo nekateri prostori in druga infrastruktura skupna, kar zelo zniža stroške obratovanja. “Hkrati skupni prostori pomenijo možnost sodelovanja in to se je izkazalo za enega največjih spodbujevalce nastanka, rasti in razvoja podjetij,” dodaja Krmeljeva.

Javni razpis je objavljen na spletni strani Občine Selnica ob Dravi in bo odprt do 30. junija. “Po zbranih informacijah o potrebah bomo nadaljevali iskanje in pogovore o primernih prostorih, njihovi ureditvi in opremi, določili ceno uporabe teh prostorov in nato v prostore namestili podjetja. S tem bodo ustvarjeni osnovni pogoji za delovanje inkubatorja. Občina želi tudi v nadaljevanju s podjetji v inkubatorju sodelovati, razvijati ideje in iskati rešitve ter skupaj nastopati za večjo prepoznavnost kraja in podjetij. Veseli bomo, če bo inkubator lahko rastel in postal prepoznan izven meja občine in regije, kajti s tem bo omogočal nove zaposlitve in motiviral morda bolj plahe in previdne ljudi, da stopijo na podjetniško pot,” je še dejala Krmeljeva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.