11:52, tor, 23. Apr

V Občini Pesnica sprejeli štiri nove pravilnike





Na 7. redni seji občinskega sveta so svetniki med drugim obravnavali pravilnike o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, pravilnik o žepninah v Občini Pesnica, pravilnik o subvencioniranju socialno varstvene storitve socialnega servisa v Občini Pesnica in pravilnik o sofinanciranju kulturnih dejavnosti v Občini Pesnica.

Seja Občine Pesnica, vir: Občina Pesnica
Seja Občine Pesnica, vir: Občina Pesnica

Posledično so sprejeli štiri pravilnike, ki urejajo področja nagrad članov občinskih organov, podelitev žepnin dijakom in študentom, subvencije za socialno varstveno storitev e-oskrba za starejše ter sofinanciranje kulturnih dejavnosti. V skladu z novimi pravilniki bosta v prihodnjih mesecih objavljena javna razpisa za podelitev žepnin in e-oskrbo starejših. Podano je bilo soglasje k imenovanju Elvire Zorko za pomočnico direktorja Centra za socialno delo Maribor, enote v Pesnici.
Občinski svet se je seznanil, da je nova predsednica Krajevne skupnosti Jarenina Sandra Kurnik Zupanič. Dosedanji predsednik Slavko Jarc je moral, zaradi nezdružljivosti s funkcijo podžupana, odstopiti z mesta člana sveta in predsednika KS.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.