21:41, pet, 19. Apr

V občini Hoče – Slivnica kmalu 3. tek pod Pohorjem





Občina Hoče-Slivnica prireja že 3. tek pod Pohorjem, ki bo v nedeljo, 2. junija. 

Že tretje leto zapored so se odločili, da še dodatno promoviramo aktivnosti Občine Hoče – Slivnica ter s tem privabijo ljubitelje teka in ostale športnike. “Tek je poleg sproščanja telesa in duha ter krepitvi imunskega sistema tudi odlična priložnost za druženje in spoznavanje novih in znancev,” pravijo na Občini Hoče- Slivnica.

2. tek pod pohorjem (1)

Občina je prejela priznanje Planetu Zemlja prijazna občina kar je njihova dodatna motivacija, da ostanejo Ljudem prijazna občina, ki lahko vsakemu prebivalcu in obiskovalcu ponudi nekaj več. “Eden iz med zastavljenih ciljev je tudi dvigniti zavest v športu, saj v današnjih dneh marsikdo pozabi na rekreacijo ali pa jo postavi na stranski tir,” pravijo na Občini.

Tek bo v nedeljo 2. junija. Razdeljen bo v dve skupini. Najprej bodo tekli otroci, s pričetkom ob 9.30, odrasli pa ob 10.uri.

Predvidena trasa dolga 10 km se bo začela in kasneje tudi končala v Hočah pri Večnamenski športni dvorani (VŠD Hoče). Na vsakih 2,5 km bodo tekače čakale tudi tematstke okrepčevalne postaje. Pred samim tekom bo potekal otroški tek, po teku za odrasle pa še animacija za otroke s športnim društvom Svizec Sport, ki v  Hočah skrbi za športno aktivnost otrok od vrtca dalje. “Prireditev bo v vsakem vremenu, saj tekači slabega vremena ne poznajo,” dodajajo organizatorji.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.