22:48, pet, 19. Apr

V Mehiki zaradi suma okužb s koronavirusom zadržali ladjo, na njej tudi Štajerski potniki





V pristanišču na mehiškem otoku Cozumel so zaradi suma okužb z novim koronavirusom ustavili veliko ladjo za križarjenje MSC Meraviglia, na kateri je okoli 6000 ljudi. Zdravstveni delavci zdaj izvajajo teste na potnikih za prisotnost virusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po poročanju nekaterih slovenskih medijev, pa naj bi bilo na njej okrog 100 Slovencev, med njimi vsaj 8 Štajercev. 

Po poročanju STA so se za testiranje odločili, ko je eden od članov posadke zbolel z gripi podobnimi simptomi. Sprva so ladjo že zavrnili na Jamajki in Kajmanskih otokih, guverner mehiške zvezne države Quintana Roo, Carlos Joaquin pa jim je vendarle dovolil zasidranje na otoku Conzumel, ki je del te države na vzhodu Mehike.

Vendar pa guverner ni odobril izkrcanju nikomur, dokler ne bodo testiranja potrdila, da na ladji ni koronavirusa sars-cov-2, ki je po vsem svetu zahteval že več kot 2800 življenj, z njim pa se je okužilo več kot 80.000 ljudi.

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je dejanje guvernerja podprl in dejal, da je treba skrbeti za zdravstveno varnost ljudi. A hkrati je zagotovil, da Mehika ne bo podlegla histeriji glede koronavirusa. “Ne moremo zapreti naših pristanišč ali letališč,” je dejal predsednik.

Zaenkrat je v Latinski Ameriki Brazilija edina država, v kateri so potrdili okužbo s tem koronavirusom, ki se je prvič pojavil decembra lani v kitajskem mestu Wuhan. So ga pa zabeležili tudi v ZDA in Kanadi. Okužbo so sicer doslej potrdili v skupno 48 državah, večinoma azijskih in evropskih, še poroča STA.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.