15:03, čet, 28. Mar

V Mariboru že tradicionalni Lampiončki





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 16. maja pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta, Lampiončke 2017. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, v študentskem naselju Gosposvetska. Tudi letos bodo na glavnem odru številni znani glasbeni gostje, med drugimi srbska zasedba Zaa, Cover Lover, Magnifico in Big foot mama.

Tradicionalni Lampiončki

 

Od prvih Lampiončkov mineva 37 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik, ter v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del dogajanja v mestu, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

Tudi letos EKO in VARNI Lampiončki
Po tolikšno število mladih na enem mestu pusti določene posledice predvsem na ekološkem vidiku. Na tem je letos še dodaten poudarek s postavitvijo EKOloških otočkov na samem prizorišču. ŠOUM hkrati sporoča, da bo tako kot vsako leto prizorišče do naslednjega dopoldneva povrnjeno v prvotno stanje, za kar bo poskrbelo profesionalno komunalno podjetje. Novost za obiskovalce v dnevnem programu je EKO prispevek, vsak udeleženec piknika bo prejel EKO paket, ki vsebuje razgradljiv pribor (krožnik, kozarce, vilica, nož).
Tudi iz varnostnega vidika bo letos poskrbljeno na najvišji možni ravni, za kar ta prireditev velja že od samega začetka. Za red bo na prizorišču skrbelo okoli 100 varnostnikov, prisotne bodo tudi reševalne službe, ter policijske in gasilske enote.

Predsednik ŠOUM-a Alen Brkić je dejal: »Z vsemi organi, kakor tudi z Mestno občino Maribor ter Univerzo v Mariboru tudi letos zelo dobro sodelujemo in verjamemo, da bo prireditev minila zgolj v duhu zabave in druženja tako kot vsa leta do sedaj. Hkrati pa pozivamo mlade, da skrbijo za okolje, sproti odlagajo smeti v zato namenjena mesta ter po končani prireditvi spoštujejo prebivalce mesta in mirno odidejo domov.«

Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

tradicionalni lampiončki

 

PROGRAM LAMPIONČKOV 2017:
(travnata ploščad ob Pedagoški fakulteti)

8:00 – pričetek Lampiončkovih iger na žaru (obvezni EKO prispevek na obiskovalca; na dnevnem dogajanju bodo predstavljene številne organizacije ter društva, ki delujejo v Mariboru in hkrati mladim predstavljajo priložnost za aktivno preživljanje prostega časa oziroma možnosti, ki jim jih mesto ponuja po končanem šolanju)
14:00 – Lampiončkove igre (tekmovanje v tradicionalnih študentskih športnih igrah)
18:00 – konec dnevnega programa in selitev na koncertno prizorišče

(travnata ploščad ob UŠC Leona Štuklja)

Glavni oder (pričetek ob 18:00):

  • Zmagovalci ŠOUROCK’17 (finale se bo odvilo 9. maja na ŠTUKu);
  • Luka & Tomaž (glasbena povezovalca programa);
  • CoverLover;
  • Zaa;
  • Magnifico;
  • Big foot mama.

ŠTUK floor (pričetek ob 18:00):

  • Zabava ob elektronskih ritmih (DJ KiLLy, DJ GOLD, DJ Rufi).
  • Vse informacije o Lampiončkih 2017 so zbrane in dostopne preko www.lampioncki.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.