10:39, pet, 29. Mar

V Mariboru ta vikend največje slovensko tekmovanje v video igrah





Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI) bo ta vikend, 2. in 3. marca, potekalo največje slovensko tekmovanje v video igrah. Na dogodku EPICENTER FERI LAN 18 pričakujemo več kot 500 igralcev in obiskovalcev.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Gaming segment, tj. trg videoiger, v zadnjih letih močno raste in je že večji od glasbenega trga. Dogodek velja za največji tovrstni dogodek v regiji, nagradni sklad pa znaša več kot 6000 €. Igre postajajo več kot le igre – spreminjajo se v način življenja. Prvič je dogodek takšnih razsežnosti, ki ga na FERI organiziramo skupaj z Društvom za elektronske športe spid.si, potekal že lani. Nekaj utrinkov najdete tukaj.

V okviru letošnjega dogodka bo poleg turnirjev v posameznih igrah organiziranih tudi več okroglih miz, intervjujev s slovenskimi vplivneži na področju videoiger, predavanj, predstavitev in debat. Udeleženci bodo preizkušali najnovejše izdelke razstavljavcev in novo izdane videoigre, na več prenosih v živo bodo lahko gledalci od doma spremljali dogajanje turnirjev, na prizorišču bo s simulatorjem prisotna tudi Slovenska vojska.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.