15:33, čet, 28. Mar

V Mariboru štiri nove okužbe, a brez okužb med zdravstvenimi delavci





Kot smo že poročali, se je v preteklih dneh v Zdravstvenemu domu Adolfa Drolca okužilo več zdravnikov, danes pa k sreči ni nove potrjene okužbe.

FOTO: Pixabay.si/Slika je simbolična

Vseh 13 izvidov zaposlenih, ki smo jih testirali včeraj, negativnih na COVID 19.  V samoizolaciji je trenutno še 16 zaposlenih iz OE NMP ZD Maribor“, so sporočili iz Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor.

Spomnimo, še včeraj smo poročali o eni novi okuženi osebi v mariborskem zdravstvenem domu in eni okuženi študentki zdravstvene nege, ki je opravljala prakso v mariborski bolnišnici.

Svoje ekipe sicer testirajo praktično vsakodnevno. Praktično nihče od zaposlenih ne kaže znakov na morebitno okužbo, tudi tisti, ki se izkaže, da so pozitivni, ne. Dobro se počutijo vsi, ki so okuženi, izveneli so tudi začetni znaki bolezni.

Kljub odsotnosti dela zaposlenih v nujni medicinski pomoči po njegovih zagotovilih hujših kadrovskih težav nimajo, saj gre le za desetino tistih, ki so zaposleni v tej organizacijski enoti. V ponedeljek so opravili tudi analizo organiziranosti enote z okoli 110 zaposlenimi in ob tem ugotovili, da delo opravljajo normalno.

So pa sicer v ponedeljek kar pet novih okužb z novim koronavirusom potrdili v Cerknici, štiri pa v Mariboru. Po dve okužbi so odkrili v Slovenski Bistrici, Postojni in Ilirski Bistrici, po eno pa v občinah Dravograd, Mengeš, Medvode, Ribnica, Trbovlje, Podvelka, Šempeter – Vrtojba in Renče – Vogrsko.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.