12:34, tor, 23. Apr

V Mariboru Proračunski sklad za pomoč in razvoj





Na 11. dopisni seji je mestni svet Mestne občine Maribor sprejel Odlok o ustanovitvi proračunskega sklada za pomoč in razvoj v Mestni občini Maribor. S tem skladom želijo pomagati tako javnim zavodom, raznim društvom pa tudi pravnim in fizičnim osebam, ki na območju Mestne občine Maribor izvajajo gospodarsko dejavnost.

Na posebnem računu bodo tako zbirali sredstva, ki jih bodo na to razdelili med izbrane prijavljene posameznike in organizacije. Posebej za dobrodelno pomoč ter za spodbujanje razvoja in izboljšanja pogojev za razvoj na različnih področjih, tako gospodarskih kot negospodarskih dejavnosti pa tudi humanitarnih dejavnosti v Mestni občini Maribor.

Čeprav so se na Mestni občini Maribor odločili za ustanovitev proračunskega sklada med epidemijo covid-19, pa njegov namen ni vezan samo v tem času, ampak je širši in trajnejši. Res je, da so med epidemijo dobili veliko klicev za pomoč, kar jih je spodbudilo k ustanovitvi trajnejše oblike proračunskega sklada za pomoč in razvoj.

Sredstva v sklad že pritekajo.

Med tistimi, ki se bodo prijavili na razpis za pomoč, bodo izbrali tiste, ki bodo do pomoči upravičeni.

Sredstva bodo razdelili ali kot posojilo ali pa kot subvencijo, ker pa gre za namenska sredstva, ustanovitev proračunskega sklada ne bo vplivala na občinski proračun.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.