17:46, sre, 24. Apr

V Mariboru pričetek preureditve Cafove





V Mariboru se v ponedeljek z uvedbo izbranega izvajalca v delo začenja preurejanje Cafove ulice. S tem bo ulica zaprta za promet. Dela morajo biti po pogodbi končana v 110. dneh po uvedbi v delo, po njihovem zaključku pa bo Cafova ulica zasnovana kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet.

Vir: Google maps
Vir: Google maps

Z uvedbo izvajalca v delo bo začel teči pogodbeni rok za izvedbo del, izvajalec pa bo moral Mestno občino Maribor zaprositi za zaporo ulice. Predvidevamo, da se bodo tako gradbena dela v Cafovi ulici začela v tednu po 16. septembru. Ves čas gradnje bo ulica zaprta za promet, omogočeni pa bodo izvoz iz garaž ter dostopi do Okrajnega sodišča v Mariboru in dvorišč Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor.

Po zaključku del, ta morajo biti po pogodbi končana v 110. dneh po uvedbi v delo, bo Cafova ulica zasnovana kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet. Vstop na območje bo opremljen s potopnimi stebrički, hitrost vožnje bo omejena na 20 kilometrov na uro. Ulica bo prevozna v obe smeri in tudi režim dostopa do garaž bo ostal nespremenjen. Urejen bo dostop za potrebe stanovalcev in lokalov, ki bodo imeli na preurejenem območju na voljo parkirna mesta za dostavo. Pred sodiščem bo za kratkotrajno parkiranje na voljo šest parkirnih mest.
Vrednost investicije je nekaj čez 465 tisoč evrov. “Mestna občina Maribor je za projekt pridobila okoli 320 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz kohezijskega sklada EU,” so sporočili iz MO Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.