16:18, čet, 25. Apr

V Mariboru polepšali dan brezdomcem





V zavetišču za brezdomce v Mariboru je danes Območna obrtno – podjetniška zbornica izvedla dobrodelno akcijo.

V okviru praznovanja 40-tega jubileja Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor so se odločili, da ob tej priložnosti v okviru dobrodelnih akcij, ki so jih pripravili, polepšajo trenutke tudi brezdomcem. V humanitarni akciji so sodelovale sekcije gradbincev, inštalaterjev energetikov, mizarjev ter sekcija za gostinstvo in turizem. Vsem je bilo skupno eno: “nuditi pomoč in storiti nekaj za tiste, ki so vsakodnevnih dobrin prikrajšani.”

Kot je povedal predsednik Območno obrtno – podjetniške zbornice Maribor, Aleš Pulko, se zavedajo krize, ki danes pesti vedno večje število ljudi, zato so se odločili pomagati ranljivi skupini -brezdomcem. V okviru humanitarne akcije poteka urejanje fasade, sanitarij in mizarska popravila. Seveda pa so jim danes polepšali dan tudi z dnevnim obrokom, za katerega so poskrbeli gostinci iz Sekcije za gostinsvo in turizem in podarili 40 brezplačnih obrokov. Na Območno obrtni – podjetniški zbornici Maribor so si za cilj zadali, da bi tovrstne akcije lahko izvedli 2- krat letno.

Obrok je danes 25-im brezdomcem polepšal dan. Prav tako jim po njihovih besedah pomenijo veliko ostale aktivnosti, ki so jih postorili danes. Ob krizi, ki jo preživljajo v domu, je spregovoril tudi direktor Centra za socialno delo Maribor, Jožef Tivadar. Pravi, da je gospodarska kriza močno prizadela Maribor, ter da zato prihaja k njim iz dneva v dan večje število ljudi. Dodaja še, da mu je v veliko veselje videti dobre ljudi, ki so pripravljeni pomagati socialno ogroženim skupinam ljudi, zato je bil tudi vesel današnje akcije, ki je marsikomu polepšala dan.

Bodo pa v Območno obrtni – podjetniški zbornici Maribor humanitarni tudi jutri, ko bodo podarili 40 brezplačnih frizur za brezposelne, ter namensko zbirali humanitarne prispevke za posameznike.

Hkrati pa bo potekal jutri, 5. oktobra, na Trgu Leona Štuklja Festival obrtnikov.
BREZDOMCI (8)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.