12:45, čet, 28. Mar

V Mariboru otvorili MIC





Na Šolskem centru Maribor so danes otvorili Medpodjetniški izobraževalni center (MIC), s katerim bodo omogočili boljše pridobivanje strokovnih izobraževanj in usposabljan za trg dela na področju strojništva.

MIC je samostojna organizacijska enota Šolskega centra Maribor z namenom povezati poklicno izobraževanje in usposabljanje z gospodarstvom in obrtjo v lokalnem, regionalnem, nacionalnem in širšem mednarodnem prostoru. Zaradi vse večjega povpraševanja po kadrih s specialnim znanjem in spretnostmi na področju strojništva, ki jih v formalnem izobraževanju pridobijo delno ali sploh ne, je MIC ustanova, ki lahko skupaj z gospodarskimi partnerji, zbornicami in drugimi ustanovami pripomore k izobraževanju kadrov in s tem posredno vpliva na gospodarski razvoj, povečanje konkurenčnosti in zmanjšanju brezposelnosti.

Prostori MIC – a so nastali na temelju šolskih delavnic Srednje strokovne in poslovne šole Maribor. Finančna sredstva za obnovo prostorov in nabavo nove opreme so bila pridobljena na podlagi projekta “Pridobivanje poklicnih in socialnih kompetenc”, s katerim so se prijavili na javni razpis za izbor operacij za sofinanciranje investicij v Medpodjetniške izobraževalne centre MIC II, ki je potekal v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007 – 2013, razvojne prioritet: “Gospodarska razvojna infrastruktura”; prednostne usmeritve: “Gospodarska razvojna logistična središča”. Skupna vrednost projekta je znašala 2.361.977,70 EUR skupaj z DDV. Sredstva v višini 1.800.000,00 so bila pridobljena z javnim razpisom, preostali del sredstev v višini 561.977,70 EUR pa je zavod zagotovil iz lastnih sredstev.

Otvoritev pa so obeležili s pestrim kulturnim programom in druženjem.

DSC_6942

Več o prispevku sledi v oddaji Občinski informator, v ponedeljek 24.3.2014, ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.