15:44, sob, 20. Apr

V Mariboru odprli prvo fontano vin





V Vodolah, na Posestvu Sončni raj, so danes, v poskusno uporabo obiskovalcem predali prvo Fontano vin na Štajerskem. S tem izpolnjuejo obljubo, ki so jo dali na novinarski predstavitvi konec septembra, da bo prvo vino na fontani moč poskusiti pred letošnjim Martinovim.

Predstavitev načrtov za fontano vin v VodolahPrva Fontana vin v Mariboru bo uradno otvoritev dočakala spomladi, predvidoma v mesecu aprilu. To soboto, 2. novembra ob desetih, pa jo bodo simbolično otvorili in na pokušino postavili vseh 6 vrhunskih vin lokalnih pridelovalcev. S tem se začenja testno obdobje fontane, ki bo trajalo predvidoma do 17. novembra, odvisno od vremena. Na Fontani bodo svoje vino točili: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan ter Vinarstvo in vinotoč Mak.

Že od napovedi otvoritve je bilo tudi moč kupiti njihove čipirana kozarce unikatne serije No. 000, ki so v prodaji v posebni embalaži in v omejeni količini. Uporabnikom ponujajo popolnoma lastno izbiro željenih vrst vina oziroma druge pijače. Kozarec bodo aktivirali s prvim polnjenjem in nato imeli na voljo še pet polnitev po lastnih željah. “V soboto bodo lahko vsi lastniki kozarcev unikatne serije No. 000, prvi poskusili vina s fontane. Kozarci prve serije bodo na prodaj tudi na sami fontani, dokler jih ne bo zmanjkalo, saj je bilo število v prvi seriji omejeno. Vabljeni torej, da nas v soboto obiščete in skupaj z nami sodelujete pri testnem zagonu Fontane vin,” pravi Bogdan Mak, lastnik Posestva Sončni raj.

Fontana vin

Cena prvih serijskih kozarcev znaša 10 EUR, kupci pa ob nakupu prejmejo še darilo, brezplačen spust na zipline progi Čebelji let. Fontana vin je sicer novost v turistični ponudbi tega dela naše države. Celostno dodelana ponudba bo obiskovalcem ponujala osem pip, iz katerih se bo točilo šest kakovostnih vin lokalnih ponudnikov, ter dva brezalkoholna napitka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.