13:18, sre, 24. Apr

V Mariboru od jutri Evropski teden športa z več kot 50 brezplačnih prireditev





Jutri se v Mariboru začne Evropski teden športa. Osrednji dogodek Evropskega mesta športa 2018 bo zaključni festival v soboto.

Več kot 40 organizatorjev bo poskrbelo za več kot 50 brezplačnih prireditev. Osrednji prireditveni prostor bo na Trgu Leona Štuklja kjer bodo vsak dan potekale različne vzporedne prireditve. Organizatorji napovedujejo, da se bo ob tem v Mariboru odvijalo še nekaj prireditev na različnih lokacijah in sicer v Mestnem parku, na Mariborskem Pohorju, v prostorih društev in zvez ter na Dravi.

atletski stadion poljane, šport, tek, atletika

Evropski teden športa se bo zaključil s Festivalom športa prihodnjo soboto, 29. septembra. Dogodek prireja Športna zveza Maribor, ki bo v sodelovanju z Mestno občino Maribor na športnih površinah na Taboru omogočila predstavitve športnih društev, ki delujejo v Mariboru in okolici. Festival športa bo letos izveden tretjič, zaradi pomanjkanja prostora na Trgu Leona Štuklja v preteklih letih pa ga Športna zveza Maribor letos seli na Tabor. Kot so povedali na sredini novinarski konferenci, želijo privabiti predvsem družine z otroki, ki bodo spoznali različne športne panoge. Predstavitev dejavnosti klubov in društev bo na Taboru popestril tudi zanimiv animacijski program. Podrobne informacije o posameznih dogodkih najdete na spletni strani www.mariborsport.si.

Prav tako pa bo v okviru Evropskega tedna športa potekala tudi predprodaja smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje. Poleg sezonskih vozovnic boste lahko kupili  dnevnih smučarskih vozovnic po akcijskih cenah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.