09:28, pet, 29. Mar

V Mariboru našli še eno neeksplodirano ubojno sredstvo





V Mariboru so danes v neposredni bližini železniškega mostu med Mlinsko in Plinarniško ulico odkrili še eno neeksplodirano ubojno sredstvo. Po prvih ocenah strokovnjakov gre za letalsko bombo, območje najdbe pa je policija že zavarovala, so sporočili z mariborske občine.

Vir: MO Maribor
Vir: MO Maribor
Bombo so popoldne odkrili delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih. O najdbi so bile obveščene in aktivirane vse pristojne službe, natančna identifikacija pa še poteka. Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi pa naj bi šlo za letalsko bombo, so v sporočilu za javnost zapisali na Mestni občini Maribor.

Kraj današnje najdbe in širše območje okoli njega je policija takoj zavarovala, nepooblaščenim osebam pa vstop v bližino najdišča ni dovoljen.

Gre sicer že za drugo tovrstno najdbo v zadnjih dveh dneh, potem ko so v soboto delavci na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark našli 250-kilogramsko ameriško neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne.

Mariborski župan Saša Arsenovič je v stalnem stiku s strokovnimi delavci na terenu, zagotavljajo na občini. V ponedeljek se bodo na operativnem sestanku srečali predstavniki občine, intervencijskih služb in vseh poslovnih subjektov, ki morajo biti vključeni v oblikovanje ukrepov glede obeh najdenih ubojnih sredstev.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.