18:41, tor, 16. Apr

V Mariboru in na Ptuju pripravljeni na začetek vpisa v vrtce





V Mariboru in na Ptuju so že pripravljeni na začetek vpisa v vrtce za naslednje šolsko leto. Vpisi bodo večinoma februarja in marca, po njih pa se bo točno vedelo, kakšne so potrebe. Za zdaj podražitev še ne napovedujejo, se pa ponekod lotevajo novih naložb v vrtce.

V Mariboru predvidoma okoli tisoč prostih mest

Po zdaj razpoložljivih podatkih bo v naslednjem šolskem letu v mariborskih vrtcih na voljo okoli tisoč prostih mest, na Mestni občini Maribor pa pojasnjujejo, da bo natančno število znano septembra, ko se bo vedelo, koliko otrok bo vstopilo v prvi razred osnovne šole. V mariborskih javnih vrtcih je zdaj nekaj več kot 4200 otrok, ki so razdeljeni v 245 oddelkov. 1. marca pa načrtujejo odprtje novega oddelka prvega starostnega obdobja v enoti Vančka Šarha v Vrtcu Jožice Flander. Ni pa še znano, ali bo letos prišlo do podražitev, saj na občini preračun stroškov še opravljajo, so zapisali na STA. Če bodo ugotovili, da prihaja do bistvenih sprememb, bodo skladno s tem prilagodili tudi cene programov. Za letos napovedujejo nujna vzdrževalna dela v enoti Ribiška v Vrtcu Ivana Glinška. Ta je sicer v tem šolskem letu zaprt. Obnovili bodo tla, menjali sanitarno opremo in svetila, delno sanirali streho in ogrevalni sistem. Načrtujejo še novo kuhinjsko opremo ter dobavo nove opreme za vse štiri igralnice in telovadnico. Letos naj bi se lotili še gradnje dodatnih prostorov vrtca v Brezju, preverjajo pa še možne lokacije za gradnjo novega vrtca s šestimi oddelki.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Na Ptuju predvidenih dobrih 900 prostih mest

Pri vpisu otrok za novo šolsko leto na Ptuju ne pričakujejo velikih sprememb. Centralni vpis bo od 24. februarja, pričakujejo, da bodo potrebe po približno 950 ali manj prostih mestih. Zdaj v Vrtcu Ptuj deluje 54 oddelkov, obiskuje jih 930 otrok, od tega 766 otrok, pri katerih je občina zavezanka za plačilo razlike med ceno programa na otroka in plačilom staršev. V zasebnem vrtcu je takih še 26 otrok, 51 pa je takih, ki obiskujejo vrtce zunaj mestne občine. Z novim letom so odprli še dodaten oddelek za prvo starostno obdobje, čakajo pa na odgovor občine na še eno vlogo za dodaten oddelek. Tudi na Ptuju še ne razmišljajo o spremembah cen, bodo pa v skladu s pravilnikom preverili vzdržnost cen programov, ki veljajo od lanskega februarja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.