07:17, pet, 29. Mar

V Mariborski dvorani Lukna bo že tretji Karierni sejem





V mesecu novembru se bo v Mariborski dvorani Lukna odvil že tretji Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki ga že tretjič zapored organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje – Območno službo Maribor, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru. Namenjen bo osnovnošolcem in srednješolcem, ki izbirajo nadaljevanje svoje šolske poti.

Kam po končanem izobraževanju v osnovni ali srednji šoli, še posebej v času, ko Maribor postaja zanimiv za tuje vlagatelje z novimi zaposlitvenimi možnostmi, ni samo še eno od številnih brezupnih vprašanj mladih in njihovih staršev temveč vprašanje, ki ima vedno več konkretnih odgovorov. Da bi bili takšni odgovori kar se da dostopni mladim in vsem, ki jih poklicno usmerjajo, organiziramo Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, kjer bomo v sodelovanju z izobraževalnimi zavodi in ustanovami, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter javnimi institucijami predstavili priložnosti za karierni razvoj v našem mestu in regiji. V lanskem letu se je obeh sejmov udeležilo več kot 5.000 obiskovalcev.

Karierni sejem
Karierni sejem

Tako bodo 14. novembra, med 8. in 18. uro, v Dvorani Lukna, predstavljene možnosti izbire izobraževanja, karierne poti ter poklice prihodnosti. Sejem bo zasnovan v kombinaciji predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki tovrstne kadre zaposluje. Obiskovalec bo na enem mestu prejel informacije o poklicih, izobraževalnih programih, videl prikaz poklicev v živo, spoznal možnosti štipendiranja in spoznal svoje potencialne delodajalce ali pa si našel prostor v dijaškem domu.

Župan dr. Andrej Fištravec ob tem poudarja: “Današnji način dela z rokami ni več tisti stari utrujajoči in človeka nevreden način. Za današnje delo z rokami je prav tako potrebno veliko znanja, veliko uporabljanja »glave« in če delata glava in roke je potrebno za takšno delo tudi toplo srce. Mimo so časi, ko je pisarniško delo poosebljajo zadovoljstvo in blagostanje. V Mariboru se veliko bolj pozna pomanjkanje različnih strokovnih profilov, ki jih potrebujejo naša podjetja. Ne samo veliki bodoči zaposlovalci (Magna, Letališče), ampak številni drugi (Marprom, Kristof,…) poročajo s kakšnimi težavami se srečujejo, ko iščejo ustrezne profile pri nas. Spodbujanje gospodarstva v MO Maribor se navezuje tudi na kvalitetno usposobljen in motiviran kader, ki bo na sejmu imel priložnost spoznati šolo ali poklic, ki ga veseli. Dobra in uspešna podjetja v naši regiji temeljijo na kvalitetnem kadru, ki ga bomo tudi s takšnimi sejmi ustvarjali in ohranjali v regiji.”

Vsak osnovnošolec si želi dobro izbrati svojo nadaljnjo poklicno in karierno pot, to pa je mogoče le na podlagi dovolj koristnih informacij, ki jih lahko pridobi na Kariernem sejmu- sejmu poklicev in izobraževanja. Na njem se bo predstavilo več kot 60 razstavljavcev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.