13:43, tor, 23. Apr

V mariborskem Mestnem parku obnavljajo razsvetljavo pešpoti





Obiskovalci mariborskega Mestnega parka se bodo kmalu lahko ob poletnih večerih sprehajali tudi brez svetilk v rokah. Na mariborski občini so namreč zagnali projekt obnove javne razsvetljave pešpoti Trije ribniki. V naslednjih nekaj dneh bo tam zasvetilo 15 LED luči.

drog, kabli

S sanacijo razsvetljave prvenstveno nadomeščajo ukradene svetilke oziroma konzole. Skupna vrednost projekta je 30.000 EUR, dela bodo zaključena v mesecu juliju. S tem projektom pa že nakazujejo na načrtovano obnove starega in novega dela promenade Mestnega parka. V primeru uspešne prijave projekta na Ministrstvo za okolje in prostor RS (prijava za koriščenje CTN sredstev) bo v sklopu obnove zajeta tudi nova razsvetljava (zunanji izgled svetilk ostane enak).

Nameravajo pa obnoviti celotno promenado od Maistrove ulice do gostilne Pri treh ribnikih. „Obnova se bo izvedla v skladu z avtorskimi pravicami in na način, da bo zunanji izgled promenade oz. parka ostal enak, saj gre za avtorsko zaščiten projekt še živečega avtorja. Zasnovo oblikuje poudarjen osrednji del z drevoredom in cvetlično gredo ovalne oblike v sredini ter omrežje svobodno oblikovanih poti med katerimi so jase“, pojasnjujejo na MO Maribor.

dav

Za lepše in bolj varne sprehode

Načrtovan projekt celotne obnove Mestnega parka je ocenjen na približno 800.000 evrov. „Namen obnove poti je izboljšanje prehodnosti parka, večje varnosti pešcev, vizualnega izgleda, lažjega vzdrževanja, boljše dostopnosti in mobilnosti invalidov, športne aktivnosti občanov, možnosti izvajanja raznih kulturnih prireditev in drugih aktivnosti, boljših rastnih razmer drevnin in grmovnic, večje obiskanosti parka, možnosti dodatnih vsebin v parku in nenazadnje boljše povezanosti z okoliškimi naselji“, pojasnjujejo na Občini in dodajaj, da bo razpis za obnovo objavljen v kratkem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.