20:59, čet, 18. Apr

V Ljudskem vrtu začetek urejanja prostorov na severu in jugu





V Mariboru so danes podpisali pogodbo o ureditvi prostorov pod tribunama sever in jug, ki so že vrsto let prazni. Gradbena dela se bodo v tem delu začela v prihodnjih dneh. Še vedno pa ni znano, kdaj se bo začela obnova stare, zahodne tribune, ki je najbolj nujna. Na občini namreč še vedno čakajo na gradbeno dovoljenje za ta del.

Podpisovanje pogodb (1)

Pogodbo sta župan Andrej Fištravec, ki se na novembrskih volitvah poteguje za nov mandat, in direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez danes podpisala z direktorjem podjetja Markomark Nival Markom Petrom, ki ocenjuje, da bodo novi prostori v uporabi spomladi prihodnje leto. Za ta dela imajo na občini že dolgo pridobljeno gradbeno dovoljenje, zato so po letošnji potrditvi projektne dokumentacije na mestnem svetu lahko objavili javno naročilo.

Večji zalogaj je obnova stare, zahodne tribune, ki je delno tudi spomeniško zaščitena. Tu so še v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Župan Fištravec upa, da bodo ta dokument pridobili novembra in tako še vedno ostaja možnost, da se gradbena dela v tem delu začnejo še letos. Izbira izvajalca del je že v teku, izbran naj bi bil v prvi polovici prihodnjega meseca.

Direktor NK Maribor Bojan Ban je zadovoljen. Pravi, da se zadeve končno premikajo vsaj pod severno in južno tribuno, saj bo ureditev tamkajšnjih prostorov ne le izboljšala videz stadiona, ampak tudi olajšala delo nogometašem in organizatorjem tekem. “Žal mi je le, da je bilo iz projekta trenutno izločenih za 800.000 evrov investicij v južni del podtribunja, kjer je načrtovana večnamenska restavracija za vse športnike in kuhinja,” je povedal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.