00:55, pet, 26. Apr

V Kungoti bo 10. mednarodni badmintonski turnir Kungota Donut Cup 2020





Badminton klub Kungota organizira v soboto in nedeljo, 7. in 8. marca 2020, tradicionalni, jubilejni, tokrat že 10. mednarodni badmintonski turnir Kungota Donut Cup 2020, ki se ga udeleži od 100 do 150 udeležencev iz petih do šestih držav. Tekmovanje poteka na trinajstih igriščih na dveh lokacijah, v Tenis hali GOKOP (sobota) in športni dvorani OŠ Kungota (sobota in nedelja).

Ob najavi letošnjega turnirja je podpredsednik Badminton kluba Kungota Janez Stajnko zapisal, da želi vsem udeležencem v imenu Badminton kluba Kungota dobrodošlico v Zgornji Kungoti, želi jim napete športne igre, nobene poškodbe in čim več zmag. “V tem, tudi za slovenske razmere majhnem kraju, je zrasel badmintonski klub, ki se od ustanovitve naprej uvršča med najboljše oziroma največje v Sloveniji. Naši klubski uspehi so rezultat izjemnega klubskega vzdušja, ki temelji na predanosti celih družin in kraja temu športu na eni strani, ter dobri organizaciji športnega in družabnega življenja v klubu na drugi strani,” je zapisal in dodal še, da se tekmovalci kluba ponašajo z obilico naslovov državnih prvakov v mladinskih kategorijah, doseženih v preteklih letih, posegajo pa tudi po najvišjih članskih državnih naslovih, “tako se lahko pohvalimo z državnimi članskimi prvakinjami, tako posamično kot v dvojicah. Mladi tekmovalci so se doslej že uvrščali tudi v mladinsko reprezentanco Slovenije in so večkrat nastopali ter osvajali odlične rezultate na evropskih, pa tudi svetovnih tekmovanjih.”

Mednarodni badminton turnir Donut Cup Kungota 2019. Vir: Facebook, Badminton klub Kungota.
Mednarodni badminton turnir Donut Cup Kungota 2019. Vir: Facebook, Badminton klub Kungota.

Da bo turnir v Kungoti, pa se veseli tudi županja Kungote Tamara Šnofl. Njen nagovor je zapisan na spletni strani Badminton kluba Kungota, kjer je poudarila, da je vesela in ponosna, “da že 10. leto v naši občini Kungota gostimo Mednarodni mladinski turnir v badmintonu! To je zagotovo rezultat predanega in trdega dela, prostovoljstva, predvsem pa ljubezni do badmintona in športa nasploh, vseh sodelujočih, tekmovalcev in podporne ekipe.” Zapisala je še, da otroci že vrsto let izkazujejo vrhunske dosežke in s tem nosijo ime Kungote po vsem svetu ter da “spodbujanje športne aktivnosti v zgodnjih letih izboljšuje motorične sposobnosti, dviguje psihofizično kondicijo, zato sem kot županja izjemno naklonjena takšnim projektom. Kar pa je najpomembnejše, naše otroke odmika od raznoraznih in danes tako popularnih asocialnih ekranov.” Poudarila je tudi, da jo veseli, “da je v Kungoti toliko zanimanja za ta zabaven in dinamičen šport ter pozdravljam ves trud, ki ga športniki in podporniki vlagate vanj”.

Na spletni strani Badminton kluba Kungota je objavljen tudi razpis z obrazcem, preko katerega se lahko udeleženci prijavijo na 10. mednarodni turnir Kungota Donut Cup 2020. Najdete ga s klikom na to povezavo: razpis.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.