05:49, pet, 19. Apr

V Koreni priredili Praznik vinogradnikov in vinogradniški ples





Včeraj so člani Vinogradniško – turističnega društva Trta v Kulturnem domu Korena priredili tradicionalni Praznik vinogradnikov na katerem vsako leto podelijo priznaja, razglasijo pa tudi kraljičino vino, kletarja leta in protokolarno vino. Letos pa so priredili še t.i. vinogradniški ples.

duplek korena vinogradniški praznik (6)Vsako leto v sklopu prireditve izvedejo ocenjevanje in vinogradnikom podelijo priznanja. Pri ocenjevanju letnika 2018 so tudi tokrat sodelovali s Kmetijsko gozdraskim zavodom Maribor. Direktor slednjega Stane Klemenčič pa je med drugim opomnil in poudaril, da vinogradniki tako kot ostali kmetje morajo znati informirati in izobraževati potrošnika  s tem pa skrbeti za svoj pridelek.

duplek korena vinogradniški praznik (4)

Vinarjem so na slovesnosti predali priznanja. Po besedah predsednika Vinogradniško – turističnega društva Trta Milana Simoniča, so vinogradniki v povprečju ocenjenega vina – letnika 2018 dosegli oceno 18,5.

Na prireditvi so razglasili še Kletarja leta, katerega naziv je prejel vinar Bojan Pravdič, Kraljičino vino je postalo vino Milana Kokola – sorte rumeni muškat, razglasili pa so tudi protokolarno vino, in sicer laški rizling vinogradnika Antona Slaniča. Po besedah župana Občine Duplek Mitje Horvata bodo le tega uporabljali za protokolarne namene.

duplek korena vinogradniški praznik (1)

Po kulturni prireditvi pa je sledil letos prvi vinogradniški ples.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.