13:31, čet, 28. Mar

V Kidričevem bodo obnavljali cesto Pleterje-Lovrenc





Občina Kidričevo je v torek s podjetjem Asfalti Ptuj kot izbranim izvajalcem podpisala pogodbo za obnovo in rekonstrukcijo cestnega odseka med Pleterjami in Lovrencom na Dravskem polju. Kot so ob podpisu pogodbe pojasnili na občini, je ta vredna dobrih 330.000 evrov, z deli nameravajo začeti v drugi polovici oktobra in jih končati konec junija 2017.

delo na cesti foto: STA
delo na cesti
foto: STA

Na javni razpis so sicer prispele štiri ponudbe, občina pa je izbrala najugodnejšo med njimi. Ptujsko podjetje bo tako izvedlo obnovo dobrih dveh kilometrov omenjene lokalne ceste v širini 7,7 metra. Izvajalec bo v cesto vgradil na zmrzal odporen material v debelini 20 centimetrov in 40 centimetrov gramoza za tampon.

Projekt predvideva tudi odvodnjavanje z meteorno kanalizacijo, peskolove in izgradnjo ponikovalnic. Hkrati z rekonstrukcijo ceste bodo na celotnem odseku izvedli še obnovo nizkonapetostnega električnega omrežja in javne razsvetljave, pri čemer bo zemeljske kable položil upravljavec elektro omrežja.

Kidričevska občina bo projekt financirala v dveh proračunskih letih. Letos je v proračunu za to rezerviranih 100.000 evrov, preostali del denarja pa bodo zagotovili iz proračuna za leto 2017.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.