V domu starejših občanov Ljutomer obiski prihodnji teden

V domu starejših občanov Ljutomer je na novi koronavirus pozitivnih še 11 stanovalcev, počutijo se dobro. Razmere v domu se počasi normalizirajo, vodstvo pričakuje, da se bo število pozitivnih v prihodnjih dneh zmanjševalo, prihodnji teden se bodo začeli tudi obiski.

Vir: google maps

Kot so sporočili iz doma, imajo v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor pripravljena tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske. Ti se bodo začeli postopoma, ko bodo bodo za to izpolnjeni vsi pogoji. Na začetku tedna bodo o načinu obiskov obvestili tudi svojce.

V petek se je sestala koordinacijska skupina, v kateri sta sodelovali tudi predstavnici ministrstev za zdravje ter za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Analizirali so delo pri vzpostavljanju zahtevnega okolja obvladovanja okužb v zadnjem tednu, odkar v domu pomaga in svetuje ekipa zdravstvenih strokovnjakov UKC Maribor.

Ugotovili so, da se njihov sistematičen načrt uspešno uresničuje in da je sodelovanje zelo dobro, rezultat pa skorajšnja normalizacija stanja v domu. “Pristop UKC Maribor, ki svoje znanje ob delu in z zgledom prenaša na zaposlene v domu in nekatere gostujoče zaposlene, se je pokazal kot zelo učinkovit,” pravijo v ljutomerskem domu. Zastavili so tudi aktivnosti za prihodnje dni.

Veliko olajšanje za stanovalce je tudi to, da lahko pod nadzorom občasno zapustijo sobe in se sprehodijo po domskem delu parka, so še sporočili iz Ljutomera.
Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV