11:57, sob, 20. Apr

V Destrniku podelili nagrade za najboljše izdelke o gasilcih





Na Destrniku so podelili nagrade trem učenkam tamkajšnje osnovne šole, ki so sodelovale s svojimi deli na natečaju ob mesecu požarne varnosti. Ana Dvoršak, Ana Potočnik in Sara Tašner so s svojo pesmijo, spisom in sliko premagale ostale in navdušile tudi gasilce. Z nami pa so podelile tudi misli o gasilcih in požarni varnosti.

Ana Dvoršak je napisala pesem o gasilcih in z njo prepričala komisijo. Pa ne samo komisijo, ampak tudi predstavnike gasilcev iz Destrnika in okolice.  Je pa dejala, da so ji učiteljice namignile, da naj ne piše pod prisilo, ampak takrat, ko bo imela navdih. Izplačalo se ji je, saj je napisala pesem, slavospev gasilcem, ki so zanjo “genialci”, pomembno pa ji je, da se tudi drugi ozaveščajo o njihoem delu in požarni vaji. Kaj nam je še povedala, je v videoposnetku:

Učenka Ana Potočnik pa je napisala spis, ki je prav tako navdušil predstavnike gasilce in v katerem je opisala, kako se je njen bratranec boril proti ognjenim zubljem in kako so ga rešili gasilci. Ob tem je v spisu tudi sama razmišljala, kako je treba gasiti in poklicati na pomoč gasilce, da jim povemo informacije, ki jih nujno potrebujejo, da čim prej pridejo na mesto požara. Pravi, da je pomembno, da učence tudi z vajami evakuacije naučijo, kako ravnati v primeru požara. Ana nam je povedala še več, njen odgovor lahko pogledate v posnetku:

Najmlajša nagrajenka Sara Tašner pa je naslikala sliko, kako gasilci gasijo požar v večstanovanjski stavbi.  Tudi njej so predstavniki gasilcev čestitali in zaploskali, saj je odlično upodobila gasilsko akcijo. Tudi ona je razmišljala o gasilcih, pri likovnem pouku pa si je zamislila, da bi naslikala prav gašenje požara.  Pravi, da je od gasilcev prijazno, da pomagajo. Več v njeni izjavi:

Med vsemi ostalimi je deklice pohvalil tudi Branko Horvat, poveljnik Gasilske zveze Destrnik. S takšnimi natečaji mlade spodbujajo k razmišljanju o gasilskem delu in ne nazadnje tudi vabijo v svoje vrste. Zaradi tega nam je poveljnik tudi povedal malo več, kot lahko vidite in slišite v posnetku:

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.