18:03, čet, 28. Mar

V Destrniku ob občinskem prazniku predstavili pomembne projekte in dosežke





Občina Destrnik bi te dni praznovala 22. občinski praznik. Ker pa se je treba prilagoditi še vedno izrednim razmeram ob preprečevanju epidemije covid-19, za občane ne bo tradicionalnih prireditev. Vseeno pa je danes v dopoldanskih urah župan Destrnika skupaj z ekipo iz občinske uprave in drugimi na novinarski konferenci in slavnostni seji občinskega sveta predstavil pomembne pridobitve in potenciala te občine. Na pokopališču pa so tudi položili venec in prižgali svečke zaslužnim občanom.

Kljub izredni nekajtedenskim razmeram življenje v Destrniku ni zastalo. Počasi se vrača v ustaljene tirnice, prireditev za občane, ki bi lahko v dvorano sicer prišli v večjem številu, pa se žal še ne sme izvesti. Zato so na jutranji novinarski konferenci pripravili pregled dogajanja in projektov, ki se zdaj v Destrniku izvajajo.

Kar veliko potenciala v razvoju občine pa vidi tudi častni občan Destrnika Branko Zelenko, ki je sicer izpostavil, da opaža v vseh 22 letih te občine dober in trajen razvoj infrastrukture. Poudaril je tudi, da je treba ne samo na novo graditi, ampak tudi vzdrževati.

V dveh mesecih, odkar so nastopile izredne razmere, je sicer občinska uprava delovala ves čaš, vendar nekoliko okrnjeno. V. d. direktorica občinske uprave Destrnika po pooblastilu župana Vlasta Tetičkovič-Toplak pravi, da ji je žal, ker zdaj niso smeli organizirati prireditev za občane, saj verjame, da bi se jih z veseljem udeležili. Občanom pa sporoča, da imajo spet uradne ure za stranke, te so v istih dnevih in urah, kot so bile pred epidemijo covid-19.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.