07:15, pet, 29. Mar

V času neurij je zadrževanje v parkih nevarno





Močan veter, ki je v ponedeljek popoldan v parkih v Mariboru polomil nekaj vej, je ponovno pokazal na potencialno nevarnost, ki se ji izpostavljajo obiskovalci, če se v času neurja zadržujejo na teh površinah.

Eno od zlomljenih dreves v Mestnem parku. Slika je simbolična

Medtem ko je zadrževanje pod krošnjami starih dreves lahko potencialno nevarno tudi v mirnem vremenu, postanejo krošnje vseh dreves ob vetru, ki spremlja poletne nalive, nepredvidljive. Zato naprošamo vse obiskovalce vseh mariborskih parkov, da v času, ko je napovedana večja stopnja nevarnosti neviht in naglih temperaturnih sprememb, zavetja ne iščejo pod krošnjami dreves, ampak se zadrževanju v parkih povsem izognejo,” so sporočili iz podjetja Snaga.

Stara drevesa lahko kljub svojemu vitalnemu videzu predstavljajo potencialno nevarnost tudi v že omenjenem mirnem vremenu. Zato želijo s tem opozorilom dodatno apelirati na vse obiskovalce prihajajočega Art Kampa, ki bo potekal v Mestnem parku, da se zadrževanju pod krošnjami izogibajo ne glede na vreme. “V preteklosti smo namreč že beležili neljube dogodke, ko se je nenadoma odlomila veja kakšnega starejšega drevesa, ki pa k sreči doslej ni povzročila telesnih poškodb. Želimo si, da takšno statistiko ohranimo tudi po letošnjem poletju,” so še dodali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.