14:43, pet, 29. Mar

Uspešen poslovni izid za Pošto Slovenije?





Nadzorni svet Pošte Slovenije se je včeraj (27.12.2013) sestal na svoji šestindvajseti seji. Nadzorni svet se je v začetku seje seznanil o delu družbe med sejama nadzornega sveta, v nadaljevanju pa je obravnaval rezultate poslovanja Pošte Slovenije v obdobju od januarja do septembra 2013, tudi v povezavi s trenutno poslovno situacijo Pošte Slovenije.

Gospodarska kriza in drugi dejavniki (strukturne spremembe na trgu poštnih storitev, popolno odprtje poštnega trga v EU ter posledično vedno večja konkurenca, racionalnejše delovanje strank Pošte Slovenije, tako gospodarskih družb kot javne uprave ter spremembe davčne zakonodaje, ki Pošti Slovenije nalaga vedno večje obveznosti) močno vplivajo na poslovanje Pošte Slovenije.

Pošta Slovenije je v obdobju januar-september 2013 dosegla pozitivni izid iz poslovanja, zaradi slabitve delnic NKBM, ki za leto 2013 ni bila predvidena, pa izkazuje negativni čisti poslovni izid v višini 209.878 EUR. Brez omenjene slabitve, ki je v tem obdobju zanašala 2,4 mio. EUR, pa bi Pošta Slovenije dosegla čisti poslovni izid v višini 1.824.899 EUR. V tem obdobju je bilo opravljenih dobrih 714 mio. poštno-logističnih storitev. Pošta Slovenije ocenjuje, da bo leto 2013 končala s pozitivnim izidom iz poslovanja, zaradi slabitve naložbe v NKBM in predvidene slabitve naložbe v PBS pa predvideva, da bo dosegla negativni poslovni izid.

posta slovenije

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.