18:02, tor, 16. Apr

Uspešen 4. Tek ob Dravi





Aquasystems 4. Tek ob Dravi je danes potekal že četrto leto zapored. Tekaško rekreativna prireditev, namenjena aktivaciji široke športno – rekreativne ciljne skupine na temelju zdravega načina življenja in spoštljivega odnosa do narave.

Otok je obiskalo okrog 1000 tekačev z družinami, ki so 5 in 10 km odtekli v vremenu idealnem za tek. Tekače je na startu pozdravil direktor Aquasystemsa Leon Lozar, ki je povedal: »Poletno kopališče Mariborski otok je lokalna naravna in kulturna znamenitost našega mesta, ki je vsekakor vredna skupnih naporov, da bi otok in kopališče dejansko zaživela kot pozitiven urbani prostor v objemu naše reke Drave.«

Vsi tekači so prejeli tekaške majice in medaljo na cilju, najbolj pa so se medalj veselili otroci, ki so se preizkusili v Večerkovem otroškem teku na 200 in 400 m.
Najglasneje je k teku otroke spodbujal Večerko, ki je najhitrejšim otrokom podelil pokale in diplome. Pred tekom so se otroci zabavali na napihljivem gradu Bumbar parka ter se preizkusili v športnih igrah s šolo Športni Junak.

Letošnja prireditev je bila posvečena tudi dobrodelnosti. Podjetje Aquasystems je podarilo 1000 eur Društvu za avtizem DAN, ki bo z darovanimi sredstvi omogočilo brezplačno izvajanje programa za avtistične otroke. Aquasystemsovi dobrodelni akciji so se s prostovoljnim prispevkom pridružili tudi številni obiskovalci prireditve, ki so skupaj zbrali več kot 600 EUR. Za prostovoljni prispevek so vsi darovalci v zahvalo prejeli silikonsko zapestnico s sloganom akcije “Tek na dolge proge”.

DSC_1338

Dopolnjeno 15. 6. 2014 ob 19.39
Rezultati 4. Aquasystems teka ob Dravi

Rezultati 4. teka ob dravi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.