21:19, čet, 25. Apr

Uspeh Brainobranovcev v Dubaju





Petnajst otrok in štiri mentorice programa Brainobrain Slovenija, so se udeležili velikega svetovnega tekmovanja, International Brainobrainfest v Dubaju. Vrnili so se z enim pokalom, sedmimi zlatimi in šestimi srebrnimi medaljami.
24. novembra so se tudi slovenski Brainobrainovci s tremi mentoricami in vodjo Brainobraina v Sloveniji, udeležili 4. mednarodnega Brainobrainfesta v Dubaju. Slovenijo je zastopalo petnajst otrok med šestim in dvanajstim letom starosti. V Dubaju so se pomerili v hitrostnem računanju in drugih veščinah metode Brainobrain.

Celotna ekipa Brainobrain
Celotna ekipa Brainobrain

Tekmovalo je dva tisoč otrok iz 12. držav: Združenih Arabskih Emiratov, Indije, Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Bahrajna, Kuvajta, Katarja, Irske, Omana, Saudske Arabije in Šrilanke. Udeleženci Brainobrainfesta v Dubaju so podirali tudi svetovni rekord v »The biggest abacus lesson«, torej v številu otrok, ki so naenkrat računali na abakus. Sodelovalo je 925 otrok (prejšnji rekord je bil postavljen na Kitajskem z 441. otroki).

Sicer pa se lahko pri Brainobrain pohvalijo tudi, da so prejeli nagrado Svetovne organizacije za promocijo kakovosti, za najboljši izobraževalni program za otroke za leto 2017.
Uspehi slovenskih otrok 15 slovenskih Brainobrainovcev iz centrov Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto, Kranj, Nova Gorica in Krško, se je z mednarodnega tekmovanja v Dubaju vrnilo z enim osvojenim pokalom, sedmimi zlatimi in šestimi srebrnimi medaljami. Otroci in mentorice so zelo ponosni na doseženi rezultat.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.