02:32, čet, 25. Apr

Univerza v Mariboru dobila 1000. doktoranda





Prorektorica Univerze v Mariboru prof. dr. Mihaela Koletnik je danes dopoldne promovirala 13 novih doktorjev znanosti Univerze v Mariboru.

Naziv 1000. doktoranda je tokrat dobil dr. Tomaž Petrun, ki je doktoriral na Fakulteti za strojništvo pri prof. dr. Jožetu Flaškerju na temo Razvoj matematičnega modela trenja za simulacijo dinamike torne sklopke v sistemu teles. Sam pa je o tem, da je postal 1000. doktorand Univerze v Mariboru dejal: “Počutim se bolj živčno kot na zagovoru, vendar danes je to lep dogodek, zaključek dolgega obdobja.” Čeprav ga je počastitev presenetili, bo mu ta dogodek še posebej ostal v spominu.

Prorektorica Univerze v Mariboru prof. dr. Mihaela Koletnik pa je ob podelitvi doktorskih diplom in nazivu 1000. doktoranta dejala: “Univerza v Mariboru je zelo ponosna na to, da danes podeljujemo doktorsko diplomo 1000. doktorandu, kar kaže, da je doktorski študij izjemno kvaliteten, mi pa si bomo prizadevali za odličnost doktorskega študija še naprej. Tako v strategiji, ki jo ravnokar sprejemamo, do leta 2020, predvidevamo ustanovitev Mednarodne doktorske šole in povezavo z najboljšimi evropskimi univerzami, ki razvijajo odličen doktorski študij.”

Naziv doktorja znanosti pa je pridobilo še 12 doktorandov Univerze v Mariboru. Doktorska diploma je šla v roke: Sandiju Pohorcu, Francu Hanžiču, mag. Bojanu Ploju, Emilija Stojmenova, mag. Jožetu Koreliču, Damjanu Obalu, Marcelu Križevniku, Juretu Škrbcu, Anji Veronovski, Vitu Tiču, Markotu Reibenschuhu ter Zoranu Lestanu.

doktorant3
Prvi doktor znanosti Univerze v Mariboru pa je bil dr. Miran Mejak na takratni Visoki ekonomsko-komercialni šoli, ki je doktoriral 21.1.1977.

Več o tem pa si lahko ogledate v ponedeljek, 11.11.2013, ob 18.30, v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.