16:48, sob, 20. Apr

Ukrep ljutomerskega doma starejših: Varovance preselili po nadstropjih





V Domu starejših občanov Ljutomer so varovance preselili po nadstropjih glede na zdravstveno stanje. V domu, kjer je 90 zaposlenih in 152 stanovalcev, je potrjena okužba z novim koronavirusom pri 39 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev s potrjeno okužbo je v domu, nobeden ni v bolnišnici.

Vir: google maps
Varovanci so razporejeni tako, da so v tretjem nadstropju, zdaj preurejenem v izolacijski oddelek, tisti, ki so bili na testiranju na novi koronavirus pozitivni. O tem so obvestili tudi svojce na novo okuženih stanovalcev, vsi okuženi zaposleni so doma v samoizolaciji.

Stanovalci brez potrjene okužbe so nameščeni v prvem in drugem nadstropju, pritličje, kjer so bili do zdaj pozitivni, je vmesni oddelek, če se bo pri katerem še pojavil sum. Šestnajst samostojnih stanovalcev brez potrjene okužbe je začasno v Biotermah pri Mali Nedelji.

Vsi ukrepi in ravnanja so usklajeni s skupino zunanjih strokovnjakov in pristojno epidemiološko službo, svojce varovancev osebno obveščajo o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev, zaščitne opreme imajo za zdaj dovolj, so pojasnili v ljutomerskem domu starejših občanov.

Zdaj se usmerjajo predvsem v to, da dobijo pomoč, saj sami ne bodo zmogli. Rabijo strokovnjake pa tudi psihološko pomoč. Danes se bodo o tem pogovarjali z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.