10:37, pet, 29. Mar

UKC Maribor z najsodobnejšo napravo za magnetno resonanco





Radiološki oddelek Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je prejšnji teden prejel novo napravo za magnetno resonanco.

FOTO: Pixabay.si/Slika je simbolična

Kot so sporočili, gre za najsodobnejši tovrstni aparat v državi, s katerim bodo izvedli minimalno 6000 preiskav letno.

Aparat 1,5 T Siemens Sola s pripadajočimi nujnimi deli v skupni vrednosti 1,45 milijona evrov je financiralo ministrstvo za zdravje. “Novi aparat odlikuje tako vrhunski nivo izvedbe preiskave kakor optimalni čas, v katerem je le-ta opravljena,” izpostavljajo v UKC Maribor.

Ob podpisu primopredajne pogodbe so zaposleni na radiološkem oddelku na čelu s predstojnikom Mitjo Ruprehtom izrazili izjemno zadovoljstvo z aparatom, ki bo po potrebi na voljo 800.000 prebivalcem severovzhodne Slovenije, ki gravitirajo na UKC Maribor.

Naprava po besedah strokovnega direktorja kliničnega centra Matjaža Vogrina omogoča izvajanje najzahtevnejših diagnostičnih postopkov, kot so preiskava glave, srca, abdomna, dojk in podobno. “Ti pacienti bodo s tem obravnavani na vrhunskem diagnostičnem nivoju in potem na ta način tudi zdravljeni,” je dejal.

Prejšnji teden so se v UKC Maribor razveselili še ene pomembne pridobitve. Tamkajšnja porodnišnica je prejela donacijo EKG aparata v okviru projekta društva Slojenčki, ki z donacijami medicinske opreme in pripomočkov pomaga vsem porodnišnicam v Sloveniji. Novi aparat omogoča opravljanje računalniške elektrokardiografije pri nosečnicah, porodnicah, otročnicah in novorojenčkih.
VIR: Lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.