21:07, pet, 19. Apr

UKC Maribor: Trenutno ni potrjenega primera okužbe s koronavirusom





Z Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor sporočajo, da trenutno ni potrjenega primera okužbe z virusom v UKC Maribor. Še vedno pa izključno iz preventivnih razlogov do preklica prepovedujejo obiske na vseh oddelkih. Janez Lencl iz oddelka odnosov z javnostmi UKC Maribor pa še poudarja, da nadaljnje preventivne ukrepe usklajujejo z vsemi pristojnimi službami na lokalnem in državnem nivoju.

“Oba vzorca sta negativna,” je povedal Janez Lencl z oddelka odnosov z javnostmi UKC Maribor v zvezi z včeraj poslanima vzorcema krvi na testiranje zaradi suma na prisotnost korona virusa in dodal: “Do danes ni potrjena nobena okužba s korona virusom.” Prepoved obiskov na vseh oddelkih UKC Maribor pa velja do nadaljnjega “zaradi različnih virusnih okužb.” Izpostavil je, da se širijo različne informacije, a da velja, da do zdaj nimajo potrjenega nobenega primera obolelosti s korona virusom v UKC Maribor. To velja tako za tista dva primera od včeraj, prav tako ni tretjega primera, je še dejal.

UKC Maribor
UKC Maribor

Zaradi usklajevanja preventivnih ukrepov sestanki na državnem in lokalnem nivoju

“Glede ukrepov pa je taka situacija zdaj,” je še dodal Lencl: “Zdaj je še sestanek v Ljubljani, počakati bo treba do konca sestanka z novimi izjavami, kaj vse se bodo dogovorili.” So pa že pred 14 dnevi ustanovili krizni štab, “na katerem so šli čez vse in vse ukrepe dorekli. Danes se še vse to poroča na ministrstvu za zdravje, kjer so vsi strokovni direktorji, usklajuje se na državni ravni.” Izpostavil je še, da so imeli dodaten sestanek s pripadniki vojske in civilne zaščite ter da so “danes vse scenarije preigrali”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.