15:50, pet, 29. Mar

Učna ura iz lepopisja iz leta 1931





V petek, 16. Decembra so v kulturnem domu Ruše pripravili učno uro lepopisja iz leta 193, v igralski zasedbi Učiteljske dramske skupine Belin, OŠ Janka Glazerja Ruše.

Učna ura lepopisja je dramska igra iz leta 1931, v kateri so uprizorili kako se je godilo učencem pri predmetu lepega pisanja v takratnem času, ki ga je poučevala gospodična učiteljica Karolina Šiba.
Ideja za dramska predstava, ki so jo odigrali, se je porodila ob dogodku, ki ja zaznamoval to leto, torej 80- letnici OŠ Janka Glazerja.


Srž zgodbe, ki so jo odigrali učitelji na odru je bil obuditi stari čas iz l. 1931 in seveda dodati ščepec sodobnosti , kar je sestavilo zgodbo v zanimiv kolaž preteklosti in sedanjosti.
Za samo dramsko igro so porabili kar nekaj čas. Na samo igro so se tako učitelji ob svojem prostem času pripravljali kar nekaj mesecev, vadili in se ob tem tudi družili. Prav tako pa so tudi nekaj časa porabili za izdelavo zelo dobro izdelane scene, ki jo je izdelala njihova učiteljica Vlatka Potočnik in poskrbela, da so to sceno dobili na šolo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.