20:06, pet, 19. Apr

Turistična kartica Maribor City Card





Od 3. septembra je obiskovalcem Maribora in turistične destinacije Maribor – Pohorje na voljo turistična kartica Maribor City Card, ki omogoča uveljavljanje brezplačnih storitev in popustov na področju turistične, kulturne, gostinske in druge ponudbe v Mariboru in okolici.

V pilotnem obdobju bo v ponudbo turistične kartice vključenih 14 turističnih in drugih ponudnikov z 22 storitvami, kot so vstopi v muzeje in galerijo, kulturni dogodki za odrasle in otroke, plovba s turistično ladjico in vožnja z mestnim vlakcem, vinska pokušina, vožnja z avtobusom in izposoja koles, sprostitveno-rekreacijske storitve ter druge. Mariborska turistična kartica je rezultat projekta Maribor City Card, ki ga je izvedla Mestna občina Maribor v partnerstvu z Zavod za turizem Maribor – Pohorje in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

(Maribor, 6. september 2013) Od 3. septembra dalje je obiskovalcem Maribora in turistične destinacije Maribor – Pohorje na voljo turistična kartica Maribor City Card, ki omogoča uveljavljanje brezplačnih storitev in popustov na področju turistične, kulturne, gostinske in druge ponudbe v Mariboru in okolici. V pilotnem obdobju bo v ponudbo turistične kartice vključenih 14 turističnih in drugih ponudnikov z 22 storitvami, kot so vstopi v muzeje in galerijo, kulturni dogodki za odrasle in otroke, plovba s turistično ladjico in vožnja z mestnim vlakcem, vinska pokušina, vožnja z avtobusom in izposoja koles, sprostitveno-rekreacijske storitve ter druge. Turistična kartica je naprodaj v TIC Maribor in na spletni strani www.mariborcitycard.si.

Mariborska turistična kartica je rezultat projekta Maribor City Card, ki ga je izvedla Mestna občina Maribor v partnerstvu z Zavod za turizem Maribor – Pohorje in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Z novostjo na področju turistične ponudbe mesta Maribor in turistične destinacije Maribor – Pohorje bosta obisk štajerske prestolnice in odkrivanje njenih znamenitosti še bolj mikavna, saj uporaba turistične kartice Maribor City Card omogoča, da obiskovalci med spoznavanjem bogate in raznovrstne ponudbe uveljavljajo številne ugodnosti in popuste, pri tem pa lahko prihranijo tudi več kot 64 EUR.

Na voljo so tri različice turistične kartice, ki se med seboj razlikujejo glede na dolžino trajanja – 24, 48 in 72 ur – ter količino turistične in druge ponudbe, na katero je mogoče uveljavljati ugodnosti: 24-urna kartica ponuja predvsem kulturne vsebine, 48-urna le-te dopolnjuje z družinskimi, vinskimi in sprostitvenimi ter z brezplačnimi in ugodnejšimi možnostmi transporta, medtem ko je v 72-urno kartico zajeta zaokrožena turistična ponudba mesta: od kulturno obarvanega mestnega utripa, kulinaričnih in vinskih doživetij, pustolovščin za družine z otroci, do dobrega počutja – bodisi v središču mesta ali med bližnjimi pohorskimi gozdovi.
Turistična kartica je naprodaj v TIC Maribor in na spletni strani www.mariborcitycard.si, pri čemer je uporabnikom ob klasični plastični kartici na voljo tudi mobilna različica, ki je prav tako zelo preprosta za uporabo, hkrati pa tudi okolju prijazna. Cene turističnih kartic so 7 EUR (24-urna), 10 EUR (48-urna) in 13 EUR (72-urna) za odrasle oz. 5 EUR (24-urna), 8 EUR (48-urna) in 10 EUR (72-urna) za otroke.

Namen vzpostavitve turistične kartice je dolgoročno povečanje prepoznavnosti in konkurenčnosti mesta in destinacije; je orodje, ki turistom izboljša kakovost oddiha in jim omogoča, da prihranijo čas in denar ter poglobijo svoje znanje o turistični destinaciji, za turistično destinacijo pa predstavlja koristen instrument za ustvarjanje celovite ponudbe in spodbujanje sodelovanja med različnimi partnerji.

Seznam ponudnikov ter storitev in ugodnosti, ki jih je mogoče uveljavljati s turistično kartico Maribor City Card, se nahaja v nadaljevanju dokumenta.
Zajeta slika

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.