23:46, pet, 19. Apr

Tudi letos dobrodelni 24-urni vzpon na Martnico





Začetek prireditve bo v petek, 1. junija ob 16.00. Zaključek v soboto, 2. junija  ob 16.00. Start prireditve bo v centru Ruš (parkirišče pred Kmetijsko zadrugo Ruše), cilj pa na Martnci. Naloga vsakega udeleženca je, da po svojih zmožnostih v 24 urah s kolesom ali peš, čim večkrat premaga razdaljo od starta do cilja.

martnica1Zaključek prireditve bo v soboto, 2. junija ob 16.00, na Martnici. Dolžina poti po regionalni poti za kolesarje je 6 km, po pešpoti pa 3 km. Višinska razlika med startom in ciljem je 370 m. Cesta je asfaltirana in bo na dan dogodka označena, očiščena ter na nevarnih predelih zavarovana. Dobrodelni prispevek vsakega posameznika bo 8 evrov. Naj izpostavimo, da boste za ta denar dobili 2 topla obroka, napitke, sadje, priznanje, ter pa seveda najpomembneje, naredili boste nekaj za dobrodelnost in za svoje zdravje.

Za pomoč se iskreno zahvaljujejo in že sedaj vabijo na zaključek prireditve, kjer bodo nagradili najbolj vztrajne pohodnike in kolesarje. Vse udeležence prosijo, v kolikor je možno, da svojo prisotnost na dogodku potrdijo s poslanim e-mailom na “martnicapohorje@gmail.com”. V sporočilo navedite svoje ime in priimek.

Letos bo v organizaciji Osnovne šole Janka Glazerja Ruše, Martnice Pohorje, društva LIRA in Športne zveze Ruše, organiziran že 7. dobrodelno športno rekreativni vzpon na Martnico. Udeleženci se bodo peš ali s kolesom, vzpenjali na Martnico od petka, 1.6. do sobote, 2.6. Proga za pohodnike je dolga 3 kilometre, za kolesarje pa 6 kilometrov.

Start bo ob 16.00, na parkirišču pred kmetijsko zadrugo Ruše (319m), cilj pa na Martnici (682m). Na prireditvi bomo zbirali donatorska sredstva. Zbrani denar pa namenili socialno ogroženim otrokom šole in vrtca Ruše. Vabimo vas, da se udeležite prireditve in s tem pomagate socialno ogroženim otrokom. Vsak udeleženec prejme spominsko brisačo, malico in osvežilne napitke. Najuspešnejše čakajo priznanja in nagrade. Lani se je dobrodelne prireditve udeležilo 440 kolesarjev in pohodnikov, zato tudi letos pričakujemo veliko število udeležencev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.