19:16, čet, 18. Apr

Tudi AquaSystems podprl Festival Lent





Družba AquaSystems, ki Festival Lent podpira že 19 let, v letu 2019 krepi sodelovanje in prvič postaja eden od glavnih pokroviteljev tega edinstvenega kulturnega in družabnega dogodka. S podporo Festivalu Lent družba udejanja aktivno vlogo pri gospodarskem, kulturnem in družbenem razvoju Maribora.

Festival Lent

Sponzorstvo Festivala Lent 2019 poteka pod okriljem AquaSystemsove družbeno- odgovorne pobude “zDravo jutri”, s katero družba uresničuje svoje poslanstvo – ohraniti Dravo in življenje ob njej za prihodnje generacije. AquaSystems, ki svojo podporo Festivalu Lent, osrednjemu mariborskemu kulturnemu in družabnemu dogodku, izkazuje že od leta 2000, v letošnjem letu postaja glavni pokrovitelj “Salona glasbenih umetnikov” programa namenjenega predstavitvi in razvoju mladih komornih zasedb in komornih glasbenikov.

Leon Lozar, direktor AquaSystemsa, je ob podpisu pogodbe o sodelovanju s Festivalom Lent 2019, izpostavil: “V skladu z našim poslanstvom, v okviru katerega na eni strani spodbujamo varovanje Drave in njene okolice ter na drugi strani razvoj družbenega in kulturnega življenja v Mariboru in njegovi širši okolici, smo v Festivalu Lent prepoznali partnerja in sopotnika na poti njegovega uresničevanja. Spoštujemo in cenimo Maribor, zato podpiramo prizadevanja za njegov družbeni, gospodarski in kulturni razvoj. S sponzorstvomm Festivala Lent spodbujamo njegov družbeno koristen in razvojni potencial, ki ga ima za naše mesto.

Družba AquaSystems že petnajst let po najvišjih strokovnih standardih upravlja Centralno čistilno napravo Maribor. Varuje enega od največjih evropskih vodotokov (Drave) in podtalnih vodnih rezerv, ki so vir pitne vode za Maribor in Podravje. Zagotavlja čisto Dravo in pri tem ohranja življenje v reki ter zdravo in privlačno nabrežje. Pri delu jih vodi odgovornost do Drave in do Mariborčanov. V skladu s svojo dejavnostjo in poslanstvom bo AquaSystems v okviru Festivala Lent 2019 na izbranih mestih izvajal posebno družbeno-odgovorno akcijo “zDravo jutri”, katere namen je povečanje osveščenosti o pomenu vodnih virov ter spodbujanje k odgovornemu ravnanje z reko Dravo. Odgovornost do Maribora in reke Drave želijo vzbuditi tudi pri drugih.

Zato bodo v okviru Lenta na petih izbranih lokacijah (Vodni stolp, Sodni stolp, Štukljev trg, Mladinin oder, Vetrinjski dvor) omogočili, da bo udeležencem na voljo pitna voda, ki jo bodo ponudniki gostinskih storitev točili iz naših steklenih unikatnih AquaSystemsovih steklenic. Steklenice so steklene, zato, da ne ustvarjajo dodatne obremenitve za okolje, prav tako so steklenice delo slovenskih rok, saj so bile izdelane v slovenski Steklarni Hrastnik. Dodatno bomo obiskovalce s posebnimi podstavki za kozarce in s plakati osveščali o pomenu Drave ter jih spodbujali k odgovornemu ravnanju do nje. Aktivnost bo potekala v okviru AquaSystemsove družbeno-odgovorne pobude »zDravo jutri«, ki predstavlja okoli 25 družbeno-odgovornih aktivnosti, ki jih bo podjetje izvedlo v letošnjem letu z namenom ohranjanja Drave za prihodnje generacije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.