16:26, pet, 29. Mar

Trajković osvojil drugo mesto na turnirju za veliko nagrado Rusije





Slovenski tekmovalec v taekwondoju Ivan Trajković je osvojil drugo mesto na turnirju za veliko nagrado Rusije v olimpijski kategoriji nad 80 kg. Trajković je po vrsti premagal Francoza Omarja El Yazida, Kitajca Hongyija Suna in Gabonca Anthonyja Obameja, ustavil pa ga je šele Kyo Don In iz Južne Koreje.

Vir: WTF Slovenija
Vir: WTF Slovenija

Trajković je z drugim mestom dosegel najboljši rezultat na tekmah za veliko nagrado. V Rusiji je ob tem osvojil še 24 točk za olimpijsko lestvico. Toliko jih na evropskem prvenstvu prejme tudi evropski podprvak.

Precej napet je bil dvoboj z Gaboncem Obamejem, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto in je letošnji afriški prvak. Nekdanjega svetovnega prvaka in olimpijskega podprvaka je ugnal za točko in s tem naredil še korak naprej proti svetovnemu vrhu. Slovenskega borca je v finalu zaustavil Kyo Don In iz Južne Koreje, ki tako še naprej ostaja Trajkovićev dolžnik.

Azijec je letos v izjemni formi, saj je zmagal na vseh turnirjih, na katerih je tekmoval. V Moskvi se je povzpel na najvišjo stopničko že sedmič v tem letu in je dejansko najbolj vroč tekmovalec kategorije nad 80 kilogramov. Na septembrski olimpijski lestvici bo pred njim le še Rus Vladislav Larin.

Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem. Imel sem štiri težke dvoboje. Francoza sem premagal s 14:11, potem Kitajca z 10:7, v polfinalu še Gabonca z 22:21. V finalu sem izgubil proti Korejcu s 5:13. Malo mi je žal finala, ker je bilo do sredine tretje runde kar napeto. Potem me je In presenetil z udarcem iz obrata in pobegnil po točkah. Najbolj sem zadovoljen s polfinalom, kjer sem vodil večji del dvoboja, nato izgubljal pred koncem in v zadnjih dveh sekundah zadel iz obrata za zmago. To je odlična popotnica za naprej, pomeni veliko točk za rang lestvico, in je pokazatelj dobrega dela v novem okolju z novim trenerjem,” je dogajanje v košarkarski dvorani slovitega CSKA povzel Trajković.

Z uvrstitvijo v zaključni dvoboj kategorije je Trajković svojemu priimku na olimpijski lestvici dodal 24 točk, ki mu bodo še kako prav prišle pri nadaljnjem vzponu med šesterico tistih, ki si bodo neposredno zagotovili udeležbo na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 na Japonskem. Naslednji mesec bo iz desetega mesta najverjetneje napredoval na osmo in ga bo od uvrstitve med šest najboljših na svetu ločil le še en vrhunski rezultat. Če pa se osredotočimo na svetovno lestvico, potem ima vse možnosti, da se prebije med tri najboljše v kategoriji do 87 kilogramov. Obenem je v Moskvi dosegel rezultat kariere, kar se tiče nastopov na tovrstnih turnirjih. To je bil njegov prvi finalni dvoboj na tekmovanjih za veliko nagrado.

Jure Pantar in Dunja Lemajić sta tekmovanje končala v prvem krogu. Pantarja je v kategoriji do 68 kg zaustavil Hrvat Andrun Razić, Lemajićevo v kategoriji do 67 kg pa Katherine Dumar iz Kolumbije.

V soboto je na programu tekmovanje v ženskih kategorijah do 57 kilogramov in nad 67 kilogramov ter v moški do 58 kilogramov. S turnirjem bodo končali v nedeljo, ko bodo izvedli še tekmovanje v preostalih dveh olimpijskih kategorijah, ženski do 49 kilogramov in moški do 80 kilogramov. Naslednji turnir serije bo od 19. do 21. septembra v Tajpeju.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.