18:24, pet, 19. Apr

Trajković čez 8 mesecev na Olimpijske igre v Tokio





Ivan Trajković je na finalnem turnirju velike nagrade v taekwondoju v Moskvi osvojil četrto mesto in se s tem uspel uvrstiti na olimpijske igre v Tokiu. V Športnem centru Barada je danes potekala novinarska konferenca, na kateri sta Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, in Ivan Trajković, taekwondoist, predstavila svoje videnje velikega uspeha za slovenski Taekwondo.

 FOTO: MP Produkcija
FOTO: MP Produkcija


Tomaž Barada
je na konferenci poudaril, da gre za izjemno pomemben športni dosežek, sploh ob dejstvu, da Slovenija na zadnjih olimpijskih igrah ni imela predstavnika v disciplini Taekwondo. Hkrati je uvrstitev pomembna tudi za Maribor kot mesto, ki je imel do tega trenutka na poletne OI 2020 kvalificiranega le enega tekmovalca, Žana Luko Zelka. Z uvrstitvijo Trajkovića pa se zdaj odpira ne le nov nastop na olimpijskih igrah, temveč tudi možnost, da Slovenija morda osvoji novo kolajno.

Trajković ob uvrstitvi na Olimpijske igre ni skrival veselja, saj je na OI nazadnje nastopal pred 8 leti. Hkrati je poudaril, da je uvrstitev na OI plod 4-letnega dela in vrhunsko načrtovanih priprav na to tako željeno tekmovanje. V naslednjih 8 mesecih, kolikor jih je ostalo do OI v Tokiu, bo tako vse podrejeno tempiranju psihične in fizične pripravljenosti. Le tako se je mogoče spogledovati morda tudi z olimpijsko kolajno.

Barada je na konferenci poudaril še pomen sodelovanja in podpore Mestne občine Maribor pri pripravi udeležencev Olimpijskih iger na največje tekmovanje prihodnjega leta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.