00:46, sob, 20. Apr

Tim Gajser je novi svetovni prvak





Novi svetovni prvak v motokrosu, Slovenec Tim Gajser na Hondi, je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Imoli osvojil končno tretje mesto. 

tim gajser, motokros, radizel (7)

Drugi naslov svetovnega prvaka med elito je potrdil v prvi vožnji 15. dirke v sezoni, ko je osvojil peto mesto, v drugi vožnji je bil drugi. Vozniku Honde bi za naslov sicer zadoščalo že osmo mesto v prvi vožnji.

Leta 2015 je Gajser postal svetovni prvak v razredu MX2, leto pozneje v svoji prvi sezoni v razredu MGXP pa je prvič osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. To je njegova druga zmaga v MXGP in prva z zmagama v obeh vožnjah.

V drugi vožnji je startal Gajser nekoliko bolje kot v prvi. S šestega mesta se je v nadaljevanju prebil na tretje, pozneje pa sta se s Seewerjem borila za drugo mesto. Gajserju je drugi napad uspel in na koncu je zanesljivo prišel v cilj kot drugi. Tako si je še na 14. dirki sezone vsaj v eni vožnji privozil stopničke. Brez stopničk je bil le v Mantovi.

S tem si je zagotovil tudi skupno tretje mesto na dirki VN Italije, ki si jo je ogledal tudi italijanski dirkač motoGP Andrea Dovizioso. Gajserjev uspeh pa je vsekakor razveselil številne slovenske navijače v Imoli.

Včeraj sem bil sproščen, potem pa ponoči nisem veliko spal. Po prvi vožnji sem bil utrujen, ni bila slaba, a sem naredil napako. V drugi sem startal dobro, počutil sem se bolje. Zelo sem vesel in hvala mojim navijačem, ki so neverjetni. Zelo sem vesel,” je bil v cilju po drugi vožnji nasmejan Gajser.

tim gajser, motokros, radizel (18)

V prvi vožnji Gajser ni najbolje startal, kmalu je imel s Švicarjem Arnaudom Tonusom bližje srečanje, ko je najprej Slovenec Švicarju zaprl pot, potem pa se je slednji znašel pred Gajserjevem dirkalnikom, a sta jo oba odnesla brez padca. V deveti minuti se je 22-letni Gajser prebil na drugo mesto, a se je kmalu po tem znašel na tleh, ko je izgubil ravnotežje v eni izmed brazd v ovinku, in nazadoval na osmo mesto. Na koncu je bil v prvi vožnji peti

Do konca sezone so na sporedu še tri preizkušnje, naslednja bo že prihodnji teden, ko bo dirka za VN Švedske v Uddevalli.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.