23:48, čet, 25. Apr

Tekmovanje EBEC Alpe-Adria





Mariborska izpostava mednarodne organizacije študentov tehnike in naravoslovja (BEST) je lokalna inženirska tekmovanja nadgradila z organizacijo enega izmed regionalnih tekmovanj, ki bodo dala potnike v evropski finale v Rigi. Na tekmovanju EBEC Alpe-Adria, ki se začne danes v Mariboru, se bodo pomerile ekipe iz šestih univerz v regiji.

Zajeta slika

Tekmovanje, ki se bo zaključilo v nedeljo, bo potekalo v avli fakultete za naravoslovje in matematiko, filozofske ter pedagoške fakultete. Tekmovale bodo inženirske ekipe z univerz v Mariboru, Ljubljani, Gradcu, Dunaju, Zagrebu in Erlangenu.

Skupno 48 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Avstrije se bo pomerilo v dveh kategorijah: skupinsko delo in študija primera. V prvi bo ekipa dobila določeno nalogo, potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bodo projekti predstavljeni in izdelane naprave preizkušene. Pri študiji primera pa bodo skupine dobile realen problem, za katerega bo treba v omejenem času teoretično poiskati rešitev in idejo predstaviti strokovni žiriji.

Zmagovalci bodo odpotovali na evropski finale, ki letos poteka v Latviji. EBEC (European BEST Engineering Competition) je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje, na katerem vsako leto sodeluje več kot 6500 študentov iz 87 univerz in 32 držav.

“Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah in velja za največji tovrsten študentski dogodek v Evropi. Potrudili se bomo, da skupaj v finale pošljemo najboljše ekipe, predvsem pa, da se bodo vsi tekmovalci iz Maribora odnesli dobre izkušnje in lepe spomine,” pravi vodja projekta Aco Ivanovski.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.